Op het terrein langs de Oude Maas worden veel activiteiten georganiseerd tijdens Puttershoek aan de Maas.
Op het terrein langs de Oude Maas worden veel activiteiten georganiseerd tijdens Puttershoek aan de Maas. Arie Pieters

Evenement Puttershoek aan de Maas moet echte traditie worden

Algemeen 1.644 keer gelezen

“Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden, waar de inwoners van Puttershoek en omliggende regio elkaar kunnen ontmoeten en kunnen uitgaan als nooit tevoren,” vertelt Dirk van der Heiden van de stichting Puttershoek aan de Maas, hij is daar heel stellig in.

Door Arie Pieters

Puttershoek - Samen met Piet Verkerk en Wim van Andel nam hij het initiatief voor het evenement ‘PUTTERSHOEK aan de MAAS’. Men gaat het aan het Weverseinde organiseren en wel op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 juni. Dat zal dan de eerste editie van dit evenement worden. “Bijna alle dorpen in de Hoeksche Waard hebben wel een evenement waar het hele jaar naar uitgekeken wordt. We hebben hulp van een groep van 43 vrijwilligers, waarvan sommigen zelfs een week verlof opnemen.” Het gaat allemaal gebeuren op het grasveld aan het Weverseinde. Er is een uitgebreid horeca aanbod en er zijn volop activiteiten, ook voor kinderen, waardoor Puttershoek aan de Maas een evenement wordt voor alle leeftijdsgroepen. Onder het motto; ‘Door Puttershoek, Voor Puttershoek’.

Donderdag 1 juni is het tussen vijf en tien uur ‘s avonds sfeer proeven. Maar op vrijdag 2 juni gaat het beginnen om tien uur ‘s morgens de bingo, gevolgd door een gratis dorpsbrunch, waarvoor zich al een paar honderd mensen hebben opgegeven. Aansluitend is er een optreden van Shantykoor Hoeksche Waard. De middagsessie wordt afgesloten met de opening van ‘TERRAS aan de MAAS’, waarbij alle mensen die het evenement een warm hart hebben toegedragen in het zonnetje worden gezet. Aan het begin van de avond is er skeeleren, rolschaatsen en de Brokken-prestatieloop, wielrennen om de Jan Snel Memorial met ook veel oud-wielrenners én Mels de Kievit als speaker. Gevolgd door een dikke-bandenrace voor de jeugd en als klap op de vuurpijl de echte wielerronde; Het criterium van Puttershoek. DJ Rene van Dalen en zangeres Patricia Foort zorgen vervolgens tot één uur ‘s nachts voor de muzikale omlijsting. 

Zaterdag 3 juni begint men om 9 uur al met een kindervrijmarkt en kinderactiviteiten. Er is een braderie, kofferbakverkoop, foodtrucks en ook zijn er Jeu de Boules wedstrijden om het Hoeksche Waard kampioenschap. Van 12.00 tot 17.00 uur is er een oldtimershow, georganiseerd door de Oldtimerclub Hoeksche Waard. Met een helikopter kan ook Puttershoek en omgeving van bovenaf worden bekeken, vooraf reserveren. Vanaf een uur of drie uur ‘s middags tot 12 uur ‘s avonds draaien de dj’s Ben B. en Martijn P. muziek en treden artiesten op zoals, Emily & the Young Ones, The Woodys Band en “Qwark”. Zie www.puttershoekaandemaas.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant