(foto: Eline Bouwman)
(foto: Eline Bouwman)
KoopLokaal

Schuurman Dier- en Hengelsportartikelen: ‘Kwaliteit, deskundigheid en een goede prijs’

Algemeen 2.438 keer gelezen

Nieuw-Beijerland - Kwaliteit, deskundigheid en een goede prijs, dat zijn de ingrediënten voor een succesvolle onderneming, aldus Maarten en Dineke Schuurman, die sinds vorig jaar mei hun winkel Schuurman Dier- en Hengelsportartikelen runnen aan de Voorstraat 16 in Nieuw-Beijerland. 
Vol enthousiasme vertelt Dineke: ‘We woonden hier in de nieuwbouw en kregen de mogelijkheid dit pand te kopen. Maarten werkte al in de diervoedingsbranche, hengelsport is zijn grote passie en het ondernemerschap zit ons beiden in het bloed, dus een eigen bedrijf was wel een wens voor de toekomst. Toen kwam dit op ons pad en zagen we dat we hier wel echt iets konden beginnen.’

Daarna ging het snel: het pand werd gekocht, de ruimtes achter het woonhuis werden verbouwd tot winkel, er werd een webshop opgezet en voorraden ingekocht.

Maarten: ‘Het was wel een grote sprong, maar ik heb het erbij gedaan. We zijn alleen in de avonden en zaterdag de hele dag open, om twee redenen: er is een doelgroep voor, mensen die overdag werken kunnen dan ’s avonds, net als in de supermarkt bij ons terecht en het financiële risico werd hierdoor kleiner, want ik ben daarnaast gewoon blijven werken.’ 
Maarten heeft nog twee banen en staat samen met Dineke bij de EGHW in Oud-Beijerland met vis.

Het idee om ’s avonds tussen zes en acht open te zijn is zeker bij de jongere generatie goed aangeslagen, blijkt uit de reacties die ze krijgen.

Dineke: ‘Uiteraard hebben we ook een klantenkring die graag overdag diervoeding of een hengel komt halen. Dat kon tot nu alleen op zaterdag, maar door de hogere aanloop in de winkel hebben we besloten om vanaf 14 juni ook iedere woensdag de hele dag geopend te zijn met onze dieren- en hengelsportzaak. Hier zijn we onze klanten zeer dankbaar voor.’

Ruim assortiment

De mooi ingerichte winkel bestaat uit twee delen. In het voorste deel zijn de hengelsportartikelen in twee afdelingen opgesplitst: Witvis en Karper en een afdeling met Roofvis en Zeevis. Het assortiment is op aantrekkelijke wijze uitgestald. Van eenvoudige hengel tot een volledig professionele uitrusting, kunstaas en levend aas, alles is er.

In het achterste deel zijn de voedingsmiddelen voor honden, katten, vogels en knaagdieren te vinden.

Maarten is al jaren een gepassioneerd wedstrijdvisser met als specialiteit roofvis en zeebaarsvisserij. Door zijn wedstrijdactiviteiten heeft hij een groot netwerk opgebouwd, waardoor hij uitstekend op de hoogte blijft van wat er speelt, welke nieuwe technieken en artikelen er op de markt zijn en komen. Hij ontvangt regelmatig demo’s van leveranciers die hij eerst zelf uitprobeert voordat hij besluit of het in het assortiment wordt opgenomen.

Door zijn rijke ervaring is Maarten in staat om iedere klant van professioneel advies te voorzien, of het nu gaat om iemand die voor het eerst een hengeltje wil uitgooien of een doorgewinterde sportvisser.

De afdeling diervoeding bevat vooral de betere merken. Dineke: ‘We willen alleen maar producten van goede kwaliteit, tegen betaalbare prijzen’. Het aanbod van hondensnacks is indrukwekkend. Naast reguliere voeding is er ook een speciale veterinaire lijn met voedingsmiddelen voor als je huisdier bepaalde aandoeningen heeft. Deze producten zijn vaak alleen bij dierenartsen verkrijgbaar. Maarten heeft hiervoor met succes een speciale cursus gevolgd en mag deze producten nu ook aanbieden en erover adviseren.

We hebben geen dromen, maar stellen ons doelen

Maarten en Dineke willen graag de winkel uitbreiden en naar de straatkant verhuizen en in verband met de verkoop via de website ook het magazijn uitbreiden. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ze van de winkel en website kunnen leven en hun banen kunnen opzeggen.

Wie met de pont uit Nisserwaard komt krijgt bij besteding van minimaal 25 euro de prijs van een enkele reis voor een persoon vergoed. Bij besteding van minimaal 50 euro wordt een retour voor een persoon vergoed. Deze actie loopt tot eind van het jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant