Afbeelding

Eeuwfeest Oranjevereniging Westmaas gevierd

Algemeen 529 keer gelezen

Westmaas - Oranjevereniging Koningin Wilhelmina Westmaas bestond vrijdag 22 september precies 100 jaar. En dat werd gevierd.

Burgemeester Aptroot sprak ‘s avonds tijdens de jubileumbijeenkomst in de historische Dorpskerk van het brijhappers-dorp zijn dank en waardering uit richting de vele enthousiaste en actieve vrijwilligers. Hij roemde de professionele manier waarop de Oranjevereniging al een eeuw lang festiviteiten en herdenkingen voor jong en oud organiseert.

Ook benadrukte hij haar belang voor de lokale verbondenheid waarmee de vereniging het cement tussen de stenen van Westmaas is. Vervolgens vroeg de burgemeester het bestuur naar voren te komen en reikte hij namens de gemeente een mooi boek over de Hoeksche Waard en een oorkonde uit aan voorzitter Sebastian van Etten.

Zaterdag 23 september werd het jubileum vanaf 10.30 uur gevierd met allerlei leuke activiteiten in het dorp en ’s avonds was het feest in de Koningshoeve.

Vanwege het 100-jarig bestaan van de Oranjevereniging Koningin Wilhelmina werd de molen Windlust van Westmaas uitgebreid gepavoiseerd en met oranje schijnwerpers verlicht. 

foto: Bob van der Hee
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant