(foto: Rogier Maaskant)
(foto: Rogier Maaskant)

Expositie fotowerk Rogier Maaskant in Land van Strijen

Algemeen 556 keer gelezen

Strijen - Op zaterdag 2 maart opent in Museum Het Land van Strijen aan de Kerkstraat 47 de tentoonstelling ‘Sense of presence’ met werk van Rogier Maaskant. Het betreft een preview van foto’s die later dit jaar in een boek verschijnen. De officiële opening vindt plaats op zaterdag 2 maart om 14.00 uur door archeoloog Jeroen Ras. De tentoonstelling is te zien tot en met 20 april. U bent van harte welkom. 

Twee jaar legde Maaskant zich toe op het fotograferen van nachtvlinders en andere insecten die aan de aandacht van de meeste mensen ontsnappen. De foto’s zijn gemaakt in de Hoeksche Waard en rond Rotterdam. 
Insecten zijn van vitaal belang voor ons als mens. Hun aantallen nemen echter dramatisch af vanwege verlies aan leefomgeving en het gebruik van pesticiden. Een gebrek aan waardering is veelal het gevolg van onvoldoende kennis over hun bestaan. Deze foto’s zijn een poging daar verandering in aan te brengen: de insecten krijgen een podium. Met spotlights. Niet eerder zijn deze dieren op deze manier vastgelegd.

Een selectie is tot en met zaterdag 20 april in het museum te zien. De bijzondere beelden worden gebundeld in het boek ‘Sense of Presence’ dat in juli verschijnt en wordt uitgegeven door The Eriskay Connection. Na de tentoonstelling in Strijen zullen de foto’s te zien zijn in Margate in het Verenigd Koninkrijk. 
Rogier Maaskant groeide op in Strijen en studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. In zijn werk toont hij zich een opmerkzaam beschouwer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant