Om de zoveel tijd delen de mensen van de Kringloods een cheque uit aan een goed doel en dit keer was de St. Babynestjes aan de beurt. (foto: Arie Pieters)
Om de zoveel tijd delen de mensen van de Kringloods een cheque uit aan een goed doel en dit keer was de St. Babynestjes aan de beurt. (foto: Arie Pieters)

Kringloods mag weer mooie cheque uitdelen

Algemeen 1.135 keer gelezen

‘s-Gravendeel - De Kringloods in ’s-Gravendeel werd bijna 2,5 jaar geleden geopend. En eigenlijk was het vanaf het begin een echt succesverhaal. De winkel in de Kerkstraat heeft een christelijke grondslag en meer dan 70 enthousiaste vrijwilligers houden de Kringloods anno 2024 draaiende.

De winst die er in de winkel gemaakt wordt is 100% bestemd voor het goede doel. Omdat men het als christelijke stichting het allerbelangrijkste vindt dat Gods Woord verspreid wordt wil men vooral de zendingsdoelen steunen. 

En eind februari kon men opnieuw een mooie cheque uitdelen van maar liefst 2000 euro aan de St. ‘Babynestjes’. De Kringloods in ’s-Gravendeel heeft haar deuren geopend op 10 juli 2021. Met een groepje enthousiaste dames, die dol zijn op spullen die een tweede kans verdienen, droomden ze over het opstarten van een eigen kringloopwinkel. Inmiddels is er een club van ruima 70 vrijwilligers die zich, elk op hun eigen gebied, inzetten voor de Kringloods. 

De winkel is een plaats waar mensen graag komen snuffelen tussen boeken, curiosa, huishoudelijke artikelen, gereedschap, speelgoed en kleding. Mede met hulp van sponsoren kwam er zelfs een bakwagen voor het ophalen van grotere spullen. En het aantal klanten steeg vooral het afgelopen jaar in rap tempo. 

Voor onder andere zaken als afwas en schoonmaak van spullen krijgt men hulp van cliënten van ‘Adullam’ uit Puttershoek. Een landelijk opererende, identiteitsgebonden (christelijke) organisatie voor het bieden van zorg en begeleiding aan mensen met een verstandelijke beperking. 

De Kringloods heeft een website (https://kringloodssgravendeel.nl/) en verder is men ook actief op facebook.

(tekst: Arie Pieters)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant