Nonna krijg een opvolger: medio augustus gaat Restaurant Smaek 's-Gravendeel van start. (foto: Arie Pieters)
Nonna krijg een opvolger: medio augustus gaat Restaurant Smaek 's-Gravendeel van start. (foto: Arie Pieters)

Nonna krijgt opvolger: Restaurant Smaek

Algemeen 4.214 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Het was de afgelopen twee jaren tijdens de laatste maanden van de corona periode en ook daarna bijna alleen maar slecht nieuws wat de klok sloeg voor de ‘s-Gravendeelse horeca. Het doek viel eerst voor Partycentrum Concordia en vervolgens ook voor café de Herberg en restaurant Nonna. Maar daar is ondertussen een opvolger voor gevonden: Restaurant Smaek ‘s-Gravendeel.

Het vroegere pand van Nonna is ondertussen al enkele weken ‘versierd’ met de nodige biljetten waarin de komst van Restaurant Smaek wordt aangekondigd. Men hoopt als alles volgens planning verloopt in augustus de deuren te kunnen openen. Dit ondermeer tot opluchting van heel wat voormalige vaste klanten van Nonna. Waaronder ook de nodige (tientallen) senioren. 
Met hulp van een groep vrijwilligers en Het Trefpunt hadden had men er in elk geval voor gezorgd dat de wekelijkse seniorenlunch in ere werd gehouden. Maar de betrokken vrijwilligers hadden ook aangegeven dat het in principe een tijdelijke oplossing was, tot er een nieuwe horecagelegenheid de plek van Nonna zou gaan overnemen. Over goed drie maanden is dan zover. En hopelijk kunnen de toekomstige bezoekers ook dit jaar genieten van een ouderwets zonnige maand augustus, dan kan ook het terras weer als vanouds in gebruik worden genomen.

‘Hollandse pot’

Men kan alvast rekenen op heel wat vaste bezoekers, waaronder dus ook flink wat senioren, deels woonachtig in het complex De Boomgaard. Een vroegere bezoeker van Nonna kijkt alvast optimistisch vooruit: ‘Wij hadden er eerlijk gezegd een hard hoofd in, want wie begint in deze tijd nu iets in de horeca? Maar gelukkig bleek dat toch mee te vallen. Het is tenslotte nauwelijks vier maanden geleden dat Nonna stopte. Ik zal zeker langsgaan bij het nieuwe restaurant. Hopelijk kunnen we er ook terecht voor wat ik dan maar de Hollandse pot noem; Een kop tomaten- of kippensoep, stamppot e.d. Maar voor macaroni met gehakt loop ik ook zeker niet weg. En nog los van het eten zal ik blij zijn als de leegte in het gebouw weer is opgevuld. Er liepen toch vaak mensen bij Nonna binnen en bij goed weer zag ja vorig jaar weer heel wat mensen op het terras. Dat kwam de gezelligheid hier ook ten goede. Ik wens de eigenaren van ‘Smaek’ dan ook alle succes’.

(tekst: Arie Pieters)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant