Afbeelding

16 Deelnemers uit ‘s-Gravendeel naar Alpe d’HuZes

Algemeen 327 keer gelezen

‘s-Gravendeel - In totaal gaan 16 mensen uit ‘s-Gravendeel op donderdag 6 juni van dit jaar naar Frankrijk, om de klim naar de top van de Alpe d’Huez te maken voor KWF. Ook wel genoemd op die dag de Alpe d’HuZes. Dit is het grootste 1-daagse evenement wat geld inzamelt tegen kanker. Van deze groep gaan 6 mensen naar boven wandelen en 10 mensen klimmen op hun racefiets.

De tocht is totaal 14 kilometer, met wel 21 bochten. De klim is vanzelfsprekend niet vlak, vanaf de start is de eerste kilometer wel 12% ! Daarna tussen de 7 en de 9%. Dus dat is niet niks. En dat allemaal voor de KWF Kankerbestrijding.

Eén van de deelnemers kreeg de diagnose darmkanker en kwam na zijn behandeltraject met het initiatief om mee te doen. Dat bracht hem op het idee om andere familieleden te benaderen die ook in aanraking zijn gekomen met kanker. Velen van hen al op jonge leeftijd. 

Daarvoor is altijd geld nodig om de kans op kanker voor iedereen te verkleinen. En zo zijn na diverse telefoontjes de teams gevormd en de acties om geld in te zamelen van start gegaan. De donaties stromen gelukkig binnen. 

Mocht u ook willen doneren kijk dan op www.opgevenisgeenoptie.nl en zoek hen op onder hun teamnaam: Team HoekschZes 1 of Team HoekschZes 2.

Nu is iedereen hard bezig met zijn training want 6 juni komt steeds dichterbij. De mensen die meedoen zijn: Marco, Edwin, André , Bob, Hans, Jan, Michel, Tristan, Martin, Lennert, Allard, Sander, Renate , Marjolein, Brenda en Arinda.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant