Afbeelding
KoopLokaal

Barbershop de Loods: Voor een unieke beleving bij een klassieke barbier

Algemeen 1.543 keer gelezen

Oud-Beijerland - Bij Barbershop de Loods aan de Donkervoortlaan te Oud-Beijerland draait het om de beleving die je vindt bij een klassieke barbier. Dat betekent dat je naast de complete verzorging van je haar, baard en snor, heerlijk kunt genieten van een heerlijk kopje koffie of een ander drankje. Daarnaast krijg je uitleg bij de klassieke barbiersproducten en kun je deze producten ervaren. Eigenaar Steven: “Wij willen dé barbershop van de Hoeksche Waard en omstreken worden.”

Het idee voor de barbershop is ontstaan tijdens de coronacrisis. Toen er enkele werkzaamheden afgeschaald moesten worden, was dit voor barbier Stefano een kans om een barbershop te beginnen. Hij had al meer dan twintig jaar ervaring als barbier, waar hij onder meer van beroemdheden het haar verzorgde.

Samen met Joris, de andere barbier van Barbershop de Loods, volgde Stefano een opleiding bij “The Old School” van de gerenommeerde barbier Schorem. Sinds 1 juni is de barbershop geopend en tot nu toe zijn klanten lovend over de unieke beleving die je krijgt bij Barbershop de Loods. Steven: “Klanten zijn heel tevreden en zeggen dat dit wel eens heel groot zou kunnen worden.”

Barbershop de Loods zet in op een klassieke behandeling die je alleen bij een barbier kunt krijgen. Zo kun je onder meer je baard laten behandelen met de “Gentlemen shave”. Dat is een klassieke baardbehandeling met warme en koude handdoeken. Natuurlijk kun je ook alleen je haar laten behandelen door een “Barber cut”, of je kiest voor een complete behandeling van de baard en het haar in de “Classic cut & gentlemen shave”. 

Bij Barbershop de Loods vind je producten van het merk Hunter 1114. Dat zijn klassieke barbiersproducten op waterbasis, die handgemaakt worden in de Verenigde Staten. Steven: “Het zijn eerlijke en natuurlijke producten. Onder meer zijn bij ons de pommade, de mousse en de fiber gum te verkrijgen van Hunter 1114.Ook kun je er speciale shampoos en huidverzorgingsproducten van het merk vinden.

Wij geven ook advies aan de klant welk product het beste bij zijn haartype zou kunnen passen, geeft Steven aan. Hij legt uit dat bij bijvoorbeeld dun haar een behandeling met zeezout heel goed werkt, omdat dit je haar veel voller maakt. De combinatie van mousse en fiber gum is geschikt om je haar mooi te laten glanzen, dit past goed bij een afro kapsel.

Lijkt het je wel wat om een unieke beleving bij een klassieke barbier aan iemand weg te geven? Dat is mogelijk, want bij Barbershop de Loods kun je ook cadeaubonnen verkrijgen om weg te geven aan iemand die een goede behandeling bij een barbier verdient. Met de feestdagen die er aan komen is dit het ideale geschenk. 

Je hebt heel veel kapperszakken en barbiers, maar wat ons uniek maakt is het stukje beleving wat ons voor ogen staat, geeft Steven aan. “Je krijgt een lekker bakje koffie, een drankje, je kan de producten aanraken. Met een lekker luchtje en goed gestyled haar ga je hier de deur uit.” Uniek voor Barbershop de Loods in de Hoeksche Waard is dat zowel afro haar als Europees haar verzorgd kan worden. “Die combinatie maakt ons bijzonder.”

Voorop bij Barbershop de Loods staat de passie, geeft Steven aan. “Wij zijn ondernemers pur sang en wij vinden het leuk om met een product te werken dat tastbaar is, wat een eerlijk product is, waarvan wij echt de overtuiging hebben dat dat goed is. 

De producten van Hunter 1114 en het werk van barbier Stefano zorgen voor een drive om door te gaan met Barbershop de Loods. Stefano geeft de klanten zoveel aandacht waardoor wij de drive krijgen om hier mee door te gaan, geeft Steven aan. “Juist de aandacht voor de klant is enorm belangrijk, je krijgt eerlijk en professioneel advies.”

Klanten reageren heel positief op het concept van Barbershop de Loods, daar krijgen wij voldoening van, aldus Steven. “Daarom willen wij door ontwikkelen naar een concept wat er in de Hoeksche Waard nog niet is. We hebben het gevoel dat er in de Hoeksche Waard behoefte is aan dit concept.”

Voor de toekomst wil Barbershop de Loods een unieke belevingswereld van een klassieke barbier creëren. Maar nu ben je ook al van harte welkom, het contact is laagdrempelig, er is altijd plek om te parkeren aan de Donkervoortlaan. Steven”: “Kom hierheen en beleef het.”

Barbershop De Loods

Donkervoortlaan 22
3261 NE Oud-Beijerland

Tel. 0180 229 921
info@barbershopdeloods.nl

www.barbershopdeloods.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant