Afbeelding

Tweeling Jan-Willem en Martin Jonas van Jonas B.V. 50 geworden !

Algemeen 1.432 keer gelezen

Strijen - Woensdag 18 mei is de tweeling Jan-Willem en Martin Jonas van Jonas B.V. 50 jaar geworden. En dat kon niemand ontgaan want het personeel had als verrassing geregeld dat er woensdagochtend 2 grote Abraham poppen in de voortuin van het bedrijf werden opgeblazen. 

‘We hebben een feestelijke dag gehad, koffie met gebak en een verrukkelijke lunch, aangeboden door de heren Jonas’, aldus een medewerker. ‘De versieringen aan en in het bedrijf waren verzorgd door het personeel en kinderen van Jan-Willem en Martin. Het blijft bijzonder een tweeling als werkgevers te hebben. Soms krijg je iemand aan de telefoon die vraagt naar de heer Jonas. Dan vraag ik natuurlijk: welke? En dan hoor ik wel eens: de oudste! Wij zijn als personeel trots op onze werkgevers, ze rooien het toch maar in deze roerige tijden en blijven investeren in het bedrijf en in het personeel.’

Groot in klein verpakken

In 1960 vent grondlegger Wout Jonas aardappelen, groente en fruit bij mensen aan de deur in Strijen. Strijen is in die tijd een echt aardappeldorp. Bij een toename in de vraag wordt de ventwijk al snel ingeruild voor zeven weekmarkten onder andere in de omgeving van Rotterdam, Leidschendam en Pijnacker. 

Tien jaar later vragen niet alleen maar consumenten naar gedroogde peulvruchten, maar zijn het vooral handelaren die groot willen inkopen. De schuur wordt uitgebouwd naar een loods van 100 m2 waar al snel verpakkingen van tien kilo worden gemaakt. In 1980 wordt de loods aan huis te klein en verhuist het bedrijf naar het industrieterrein in Strijen. In een hal van 600 m2 en een eerste inpakmachine kunnen al snel dertig verpakkingen per minuut worden gemaakt. Zoons Jan-Willem en later ook Martin komen het team versterken. Beiden nemen het bedrijf over als hun vader overlijdt in 1994.

Na diverse verbouwingen en uitbreidingen staat aan de Christiaan Huygensstraat 4 inmiddels een hal van 5000 m2 en glijden er anno nu honderd verpakkingen per minuut van de band. Het bedrijf is 15 man sterk en heeft zes verpakkingslijnen op twee verschillende afdelingen.

jonasbv.nl

Afbeelding

Uit de krant