Het vernieuwde en intern deels verbouwde Hoekse Warenhuis is een mooie en sfeervolle winkel geworden.
Het vernieuwde en intern deels verbouwde Hoekse Warenhuis is een mooie en sfeervolle winkel geworden. Arie Pieters

Het vernieuwde Hoekse Warenhuis biedt een unieke winkelbeleving

Algemeen 1.179 keer gelezen

Vorige maand opende het vernieuwde en intern deels verbouwde Hoekse Warenhuis in ‘s-Gravendeel haar deuren.

Door Arie Pieters

‘s-Gravendeel - Het is een mooie overzichtelijke en vooral sfeervolle winkel geworden. Een winkel waar men graag even langsgaat voor bijvoorbeeld een goed boek, speelgoed, lifestyle accessoires, hebbedingetjes en nog veel meer. Volg de trend, volg je hart, blijf jezelf en doe iets nieuws. Vanuit die filosofie wilde Antal van der Hoek de vernieuwde winkel vorm gaan geven. Los van een keten en dus voortaan alle ruimte voor eigeninzichten en visie. 

Antal vertelt over het nieuwe Hoekse Warenhuis: ‘Wat we vooral wilden was een winkel met meer sfeer, meer beleving en uitstraling. Wij hebben daarvoor keuzes moeten maken, die overigens ook deels zijn ingegeven door de ‘corona periode’. Die was ook voor onze winkel niet makkelijk, maar we hebben met de huidige formule daar een goede draai aan kunnen geven. We hebben meer ruimte voor lifestyle & living accessoires. Mensen kunnen tal van unieke cadeaus vinden in onze winkel, voor zowel mannen als vrouwen. We hebben een breed assortiment en dat willen we in de toekomst nog verder uit gaan breiden. Merken die men bij ons tegenkomt zijn o.a. Nostalgic Art, Village Candle, Ashleigh & Burwood en Vellutier. De speelgoed afdeling is gebleven, net als het steunpunt voor Post.nl.” Wat speelgoed betreft zijn de bekende merken gebleven, zoals onder meer Siku, Lego en Barbie. En wat veel kinderen vast heel leuk zullen vinden: De verjaardagsbox, waarbij de kinderen zelf hun cadeaus uit kunnen kiezen bleef natuurlijk. Ook boeken en tijdschriften hebben weer een plek gevonden in het Hoekse Warenhuis, net als keukengerei. Het enige wat niet terug is gekeerd zijn elektrische, huishoudelijke artikelen. 

Antal: ‘De concurrentie op dat gebied is heel groot en de marges qua winst werden steeds kleiner. Dus besloten we om daarmee te stoppen. We hebben dat ook met Wijntje besproken. Zij verkopen spullen als stofzuigers e.d. nog steeds. Mensen kunnen op het dorp daarvoor bij Wijntje Witgoed terecht.’ Het vernieuwde Hoekse Warenhuis geeft klanten een allround winkelervaring, die doet denken aan de warenhuizen van vroeger: Een winkel met een breed, maar ook heel verrassend assortiment. De winkel is gevestigd in het centrum van ‘s-Gravendeel, aan de Kerkstraat 41.Voor alle relevantie informatie kan men de website raadplegen: http://www.hoeksewarenhuis.nl.

Uit de krant

Uit de krant