Foto: Anne Laout
Foto: Anne Laout

Leerlingen vieren Takkenfeest

Algemeen 553 keer gelezen

Puttershoek - Het Takkenfeest van basisschool de Schelp (zie Kompas d.d. 22 februari 2023) krijgt een vervolg. 
Wat een mooie plek! Het griendje in woonwijk De Grienden in Puttershoek. Het griendje (en een deel van de grasstrook) worden, in opdracht van Gemeente Hoeksche Waard, beheerd door Hoekschewaards Landschap. Ieder jaar mogen leerlingen van de basisscholen helpen om een deel van het griendje te knotten. Van tevoren krijgen zij een leuke les over de historie en het belang van (knot)wilgen en grienden. Dan wordt ook uitgelegd wát ze gaan doen en hóe ze dat gaan doen.

Na schooltijd kwamen verschillende leerlingen terug naar het griendje: ze hielpen met het planten van nieuwe wilgen en ..... gingen met heksenbezems naar huis. Fantastisch.

Normaal verdwijnt al het gezaagde hout in de versnipperaar, maar dit jaar kreeg het Takkenfeest van groep 8 van De Schelp een vervolg.........

Zij hebben de geknotte takken in het water van de griend gezet zodat ze lekker mals en soepel blijven en nadat ze in de grond zijn gepoot weer kunnen wortelen en uitlopen.

Inmiddels zijn hun wilgentakken gebruikt en te bewonderen op het grasveld bij Groeneweg /Sportlaan, vlakbij de grienden.

Het Takkenfeest is gevierd met een wilgenboog, gemaakt door vrijwilligers van het Hoekschewaards Landschap (dat dit jaar zijn 50 jarig jubileum viert). 

’s Ochtends vroeg werden de eerste plannen uitgewerkt met verse sneeuwval en 4 uur later was de wilgenboog klaar met een heerlijk zonnetje.

De Takkenfeestvierders willen alle kinderen die hebben geknot hartstikke bedanken voor jullie hulp!! En als jullie het goed hebben gedaan is de wilgenboog over een paar maanden groen. Houden jullie het ook in de gaten?

Tip van de buurtbewoners: Leuk voor trouwfoto’s!

(tekst: Cobi Smit)

Foto: Gaëlle Cagé
Foto: Gaëlle Cagé
Foto: Cobi Smit
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant