Mika Bison had afgelopen weekend zijn tweede race in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup op het CM.com Circuit Zandvoort.
Mika Bison had afgelopen weekend zijn tweede race in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup op het CM.com Circuit Zandvoort. Privé

Mika Bison bij Pinksterraces op Circuit Zandvoort

Algemeen 648 keer gelezen

Oud-Beijerland - Mika Bison had afgelopen weekend zijn tweede race in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup op het CM.com Circuit Zandvoort. 

Dit keer verschijnen er 38 rijders aan de start, waarvan 13 rookies zoals Mika. Samen met het Vejon Racing team verschijnen we met drie auto’s aan de start. In de kwalificatie pakt Mika algemeen de 13de plaats en bij de rookies de 3de plek. Zijn teamgenoten weten de top 8 te bereiken.

In race 1 start Mika aan de buitenzijde van het circuit op rij 7, hij is bij de start heel goed weg en ziet een gat aan de binnenkant waar hij gelijk zijn Peugeot in duwt en mee naar voren rijdt waar hij in de eerst bocht al 2 auto’s heeft ingehaald. Zijn team genoot valt al snel uit met een gebroken motorsteun die op dat moment op de 4de plek lag. Mika heeft wat mooie inhaalpogingen, maar laat ook wat liggen waardoor hij weer werd ingehaald. Hij eindigde deze race op P12. Zijn andere teamgenoot pakt P2. Mika krijgt een 5 seconden strafpenalty i.v.m. tracklimits en wordt teruggezet naar plaats 13.

Race 2 start Mika wederom aan de buitenkant, maar dit keer is hij bij de start iets minder makkelijk weg. Zijn teamgenoot rijdt dit moment aan de leiding, maar helaas niet voor lang want hij komt de pitstraat in met een motorprobleem. Nu is het aan Mika om de auto over de streep te brengen voor het team. Mika rijdt na enkele rondes al in niemandsland met een groot gat naar voor en naar achteren. Richting de laatste rondes van de race krijgt Mika de auto moeilijk in de derde versnelling, daardoor komen de rijders achter Mika snel dichterbij. Mika behaald de finishvlag op de 12de plaats algemeen en 3de rookie. De wedstrijd had geen ronde langer mogen duren, want in de uitloop ronde bij scheivlak heeft Mika opeens geen versnellingen meer en moet hij de auto noodgedwongen stopzetten naast de baan. Mika wordt afgesleept door de marshalls naar zijn team. Hier kwamen we al snel tot de ontdekking dat ook bij hem de motorsteun is gebroken. Dat betekent dat hij geen race 3 kan rijden tot grote teleurstelling en het podium gaat mislopen, Mika lag in het dagklassement op P3 bij de rookies. Hij eindigt nu in het dagklassement als 8ste rookie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant