Vorig najaar was de winkel nog sfeervol opnieuw ingericht en ingedeeld. Nu valt helaas het doek.
Vorig najaar was de winkel nog sfeervol opnieuw ingericht en ingedeeld. Nu valt helaas het doek. Arie Pieters

Hoekse Warenhuis sluit voorgoed haar deuren

Algemeen 1.240 keer gelezen

Tot verrassing van heel wat inwoners van ‘s-Gravendeel heeft het Hoekse Warenhuis, dat vorig najaar met een fraai verbouwde winkel en nieuw elan de ‘corona jaren’ achter zich hoopte te laten, haar deuren gesloten. Vorige week hingen helaas de doeken met de tekst; ‘Opheffingsuitverkoop’ op de gevel. De reacties van het winkelend publiek en dorpsgenoten zijn helder. Mensen vinden de sluiting van het warenhuis heel jammer. 

Door Arie Pieters

‘s-Gravendeel - Tot verdriet van heel wat mensen en gelet op de reacties op facebook zeker van heel wat ouders, die de afgelopen jaren gebruik maakten van een heus succesnummer van het Hoekse Warenhuis: De verjaardagsbox, waarbij de kinderen zelf hun cadeaus uit konden kiezen. Ook het steunput van PostNL was onder gebracht in het Hoekse Warenhuis. Het is op dit moment nog niet zeker of dat steunpunt blijft in ‘s-Gravendeel.

Vorig jaar liet eigenaar Antal van der Hoek al weten dat de vernieuwing van de winkel mede ook nodig was geweest, omdat de ‘corona periode’ ook voor zijn winkel zwaar was geweest. Met een mooie, frisse uitstraling, nieuwe merken en artikelen hoopte men het tij te keren, maar helaas moest men nu de handdoek in de ring gooien. Onderzoeken hebben inmiddels ook uitgewezen dat een deel van de klanten die zijn afgehaakt bij de fysieke winkels (meest ouderen) nog steeds niet zijn teruggekeerd.

De reacties van het winkelende publiek en dorpsgenoten zijn helder. Mensen vinden de sluiting van het warenhuis heel jammer. “De verjaardagbox was een top idee en mijn kinderen hebben er veel plezier en mooie cadeaus aan overgehouden. Zonde dat we nu geen speelgoedwinkel meer hebben in het dorp,” aldus een moeder op de sociale media. Een voorbijganger sloot zich daarbij aan. “Het is allereerst erg jammer voor die mensen en de medewerkers, maar ook voor het dorp. Als het zo doorgaat wordt het hier wel er karig met winkels. De juwelier is ook al gestopt, al was dat wel om een andere reden. Maar hopen nu dat er toch iets voor terugkomt met boeken en tijdschriften. Misschien een Primera?” Mocht het Post.NL steunpunt niet meer terugkeren in het Kilpdorp dan kan men desgewenst uitwijken naar de buurdorpen Puttershoek en Strijen.

Uit de krant