Afbeelding
Marco Vink

Eerste editie halve marathon Barendrecht

Algemeen 243 keer gelezen

Regio - Nu de coronamaatregelen steeds meer versoepelen, wordt het weer hoog tijd voor mooie sportevenementen op de kalender. Op zaterdag 21 augustus bijvoorbeeld de Nemesys Tunnelloop, georganiseerd door atletiekvereniging A.V. Spirit uit Oud-Beijerland. Of vijf weken later op 26 september, de 1e editie van de Halve Marathon van Barendrecht. 

Bij de Halve Marathon van Barendrecht kunnen deelnemers kiezen uit een 5, 10, 21.1 en éénmalig een 30 km. Vier weken voor de marathon van Rotterdam komt die laatste afstand perfect uit in het trainingsschema van vele marathonlopers. De start en de finish van dit nieuwe evenement vindt plaats op de atletiekbaan van CAV Energie.

De organisatie is in handen van de stichting RMD Evenementen, Educatie en Support, voortgekomen uit de Facebookcommunity Rotterdam Marathon Deelnemers. Een online discussieplatform voor en door gepassioneerde marathonlopers.

Alhoewel de Halve Marathon van Barendrecht zich in zijn geheel afspeelt ten noorden van de Oude Maas, zijn er meerdere organisaties uit de Hoeksche Waard nauw betrokken bij het evenement. Zo is Lincks Personal Recruitment, gevestigd in ’s-Gravendeel, afstandsponsor van de 30 kilometer. Atletiekvereniging AV Spirit uit Oud-Beijerland is communicatiepartner. Bouman Sportprijzen uit Nieuw-Beijerland levert de medailles en DriemTiemStrien en de Hoeksche Waard Runners zijn twee van de Roparunteams die het evenement met vrijwilligers ondersteunen. Ook verwacht de organisatie menig hardloper uit de Hoeksche Waard aan de startstreep in Barendrecht.

Meer informatie is te vinden op www.halvemarathonbarendrecht.nl en op de Facebook- en Instagrampagina’s van het evenement. Het aantal startbewijzen voor deze eerste editie is beperkt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant