Arie van Pelt met de oorkonde. (foto: pr Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Hoeksche Waard)
Arie van Pelt met de oorkonde. (foto: pr Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Hoeksche Waard)

Arie van Pelt krijgt Sociaal Impact Award toegekend

Algemeen 1.579 keer gelezen

Hoeksche Waard - De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel departement Hoeksche Waard organiseert de tweejaarlijkse Social Impact Award. Deze prijs wordt door een jury toegekend aan een natuurlijk persoon die op sociaaleconomisch, sociaal-maatschappelijk of sociaalcultureel gebied van grote waarde is of is geweest voor de Hoeksche Waard. 

Ook dit jaar weer is het voor de jury geen gemakkelijke opgave geweest omdat er een aantal bijzondere genomineerden bij zijn. Toch is er een winnaar uit de bus gekomen waar alle juryleden zich achter kunnen scharen. 

En de winnaar is……….Arie van Pelt uit Oud-Beijerland. Arie van Pelt is vele jaren actief geweest op diverse terreinen binnen de Hoeksche Waard. Hij is iemand die gedurende zijn hele leven knelpunten in de samenleving signaleert en daar ook actie op neemt. Zorg voor anderen loopt als een rode draad door zijn leven. Begonnen met de opvang voor ontheemde dieren en later - met zijn onlangs overleden vrouw - ook de zorg voor jongeren. 
In zijn jonge jaren heeft hij het initiatief genomen om een regionale dierenopvang in te richten. Het dierenasiel De Dierenstee bestond vorig jaar 50 jaar en vangt nog steeds dieren op met de bedoeling deze te herplaatsen in een goed thuis. Ook jongeren vonden bij Arie en zijn vrouw een veilig onderkomen en werden op weg geholpen naar een nieuwe plek in de samenleving.

Uit deze activiteiten heeft Van Pelt de Stichting De Overbrugging in het leven geroepen. Een stichting die mensen die niet meer mee kunnen in de maatschappij als gevolg van voornamelijk verslavingsproblematiek, opvang biedt met als doel de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van deze mensen te bevorderen. 

Alsof bovengenoemde activiteiten nog niet genoeg zijn, heeft Arie van Pelt zich op vele andere gebieden ingezet, denk aan de Oranjevereniging in Oud-Beijerland. Het bezoek van de Koninklijke familie in 1989 had een regionale uitstraling en zette de Hoeksche Waard op de kaart. Daarnaast was hij 26 jaar voorzitter van de werkgroep Raadhuis Klassiek, een evenement dat in de hele regio zeer gewaardeerd werd.

 De jury noemt Van Pelt initiatiefrijk op vele gebieden maar zeker op hulpverlenersvlak. Van Pelt heeft veel energie geïnvesteerd op sociaal maatschappelijk terrein, waar hij telkens met ‘de menselijke maat’ acteert. 

De Social Impact Award wordt uitgereikt tijdens het Ondernemersgala op 16 mei 2024, waar tevens de Ondernemersprijs en Startersprijs worden uitgereikt. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant