Ook zaterdag was men bij de oude haven en Kiloever in 's-Gravendeel weer aan het zoeken naar de vermiste mevrouw. (foto: Arie Pieters)
Ook zaterdag was men bij de oude haven en Kiloever in 's-Gravendeel weer aan het zoeken naar de vermiste mevrouw. (foto: Arie Pieters)

Zoektocht naar vermiste fietster bij ‘s-Gravendeel nog zonder resultaat

Algemeen 1.831 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Ondanks de massale inzet van de hulpdiensten, meteen de eerste dagen na melding van de vermissing van de 75 jarige mevrouw uit Oud-Beijerland, is ze nog steeds niet terecht. De vrouw heet Marijke. Haar fiets werd gevonden bij de oude haven van ‘s-Gravendeel. De vermissing blijft ook drie weken later buurtbewoners in ‘s-Gravendeel bezighouden.

Vaste bezoekers van het uitkijkpunt over de Dordtse Kil, net voorbij de bed & breakfast hebben het er nog regelmatig over. ‘Ontzettend triest allemaal. Voor die mevrouw en uiteraard ook voor alle familie, vrienden en bekenden. Ik kom hier niet elke dag, maar best wel regelmatig en iedere keer als ik hier nu zit of sta kijk ik toch onwillekeurig weer of ik niet iets zie in het water. Hopelijk levert het zoeken toch nog iets op. Dan heeft de familie ook rust’, aldus een bejaarde inwoner van ‘s-Gravendeel. 

Alle hulpdiensten waren donderdag 28 maart massaal aanwezig bij de Boven Havendijk in ‘s-Gravendeel na de vondst daar van de fiets van de vermiste inwoonster van Oud-Beijerland. De zoektocht met ondermeer een helikopter, schepen van Rijkswaterstaat en de politie op de Dordtse Kil ging tot in de avond door. Eerder op de dag was er al volop gezocht in het water bij het stukje oude haven en langs de oever van de Kil. Ook ruim een week na de vermissing werd nog druk gezocht, ondermeer met behulp van een onderwater camera. Tot dusver allemaal zonder resultaat.

Afgelopen weekend is er weer intensief gezocht op het water en met honden langs de oevers, tot aan Strijensas toe, helaas nog altijd zonder concreet resultaat.

Betrokken

Heel wat buurtbewoners voelen zich nog steeds betrokken bij het trieste gebeuren. Eén van de vele mensen die het gebied bezoekt om naast de oude haven, op de Kildijk de hond uit te laten legt uit; ‘Het blijft je bezighouden. Dat is ook omdat er nog steeds geen spoor is van die mevrouw. Als mijn hond nu ineens stil blijft staan bij het water stop ik gelijk om te kijken of er niets is te zien bij de oever.’ 

Buurtbewoners ontdekten ‘s morgens de fiets en schakelden de politie is. Die had ondermeer via sociale media een oproep gedaan om uit te kijken naar de 75 jarige Marijke, die de 28e maart met haar elektrische fiets uit Oud-Beijerland vertrok en naar ‘s-Gravendeel fietste. 
Vanaf daar ontbreekt dus nog steeds elk spoor. Mevrouw is 1.70 meter lang en heeft kort, grijzend haar. Iedereen die informatie heeft over deze vermissing wordt gevraagd dit door te geven aan de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(tekst: Arie Pieters)

De 75-jarige Marijke is nog altijd spoorloos.
Deze jas droeg mevrouw waarschijnlijk op de dag van haar verdwijning.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant