Afbeelding
koop lokaal

Kersenseizoen in volle gang bij Van Herk Fruit

Algemeen 868 keer gelezen

In de nieuwe rubriek Koop Lokaal stelt Het Kompas wekelijks ondernemers en winkeliers uit de Hoeksche Waard aan de lezers voor. Deze keer Van Herk Fruit in Mijnsheerenland.

Het kersenseizoen is weer in volle gang bij Van Herk Fruit in Mijnsheerenland. 

Rijp en dieprood hangen de kersen aan de bomen in de boomgaard. Voor Gijs van Herk is dat het moment om het fruit te plukken. Met vaardige handen worden de kersen direct in de kartonnen bakjes gelegd.

,,Wij durven de kersen rijp te laten worden,’’ geeft Van Herk een deel van het succes van zijn beroemde kersen prijs. Iedere morgen worden de kersen vers geplukt en even later al verkocht in de winkel aan de Westdijk en aan de Achterweg in Mijnsheerenland. Op beide locaties wordt ook ander zomerfruit als aardbeien, frambozen en blauwe bessen verkocht.

Het seizoen van de Hollandse kersen duurt hooguit negen weken. In die periode oogst Van Herk Fruit tien verschillende rassen, zodat de klanten steeds de beste kersen kopen. ,,Altijd vol en puur van smaak. Dat is natuurlijk het belangrijkste, de smaak moet goed zijn. We hebben gelukkig weer een mooie oogst dit jaar, je bent toch ook afhankelijk van de natuur,’’ weet Van Herk.

Met een groots en gezellig kersenfeest viert Van Herk Fruit ieder jaar de kersenoogst, maar helaas is dat dit jaar weer niet mogelijk vanwege de coronaregels. ,,Zo’n feest hoort echt bij ons, maar het kan gewoon niet. Terwijl het juist zo leuk is om de klanten te ontmoeten en te vertellen over ons werk. Volgend jaar hopen we zeker dat het weer kan.’’

Beide winkels van Van Herk Fruit zijn van maandag t/m zaterdag geopend. Kijk voor meer informatie op www.bestfresh.nl

Van Herk Fruit, Westdijk 54A, 3274 KG Heinenoord. Open van ma-za: 09-18 uur. 

Achterweg 3, 3271 LN Mijnsheerenland. Open van ma-vr: 10-17.30, zat. 8.30-15 uur.

Tel. 06-16688795, 06-16761648.

info@bestfresh.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant