Afbeelding
koop lokaal

Vishandel Kees Nobel gaat alleen voor het beste product

Algemeen 4.422 keer gelezen

In de nieuwe rubriek Koop Lokaal stelt Het Kompas wekelijks ondernemers en winkeliers uit de Hoeksche Waard aan de lezers voor.  

Nieuw-Beijerland - ‘We zijn zeventien jaar geleden op 0 begonnen, maar inmiddels draaien we aardig mee’. Kernachtig vat vishandelaar Kees Nobel zijn onderneming samen. Van visser op zee gooide hij het roer om.

Zijn vader viste al en Kees leerde al vroeg het vak. ‘Als jongen rookte ik al paling’, vertelt Kees, ‘en zo leerde je vanzelf het omgaan met en het fileren van allerlei soorten vis.’ Kees volgde de visserijschool en ging op zee vissen. 

Van lieverlee had hij het minder naar z’n zin en besloot 17 jaar geleden het roer om te gooien. ‘Er kwam een plekje vrij op de markt in Nieuw-Beijerland en daar ben ik, samen met m’n vrouw, ingestapt. We kochten een wagen en schreven andere markten aan en zo breidde het werk zich uit.’

Het was een hele omslag maar ze hebben nooit spijt gehad. ‘Het loopt prima. Hard werken, goede producten en heel schoon zijn’, vervolgt Nobel, ‘en het juiste personeel. We hebben sinds 2 jaar een moderne wagen. Veel vis ligt nu op ijs. Dat maakt de presentatie een stuk aantrekkelijker.’

Nobel koopt in via oude bekenden uit Stellendam. ‘Dat zijn vissers geweest, ze weten precies wat goed is, want ik wil beslist geen rommel.’ Als specialiteit noemt Kees zijn zelf gerookte zalm, kibbeling, de zalmwrap en allerlei, zelf gemaakte, salades.

Vishandel Kees Nobel staat op woensdag van 10.00-18.00 uur bij de kerk van de EGHW in Poortwijk in Oud-Beijerland, op donderdag van 8.00-13.00 uur in Goudswaard en van 13.30-17.00 uur in Piershil. En op zaterdag van 7.00-13.00 uur in Nieuw-Beijerland.

Vishandel Kees Nobel, 06-23191222

Magda 0186-693873

vishandelkeesnobel@hotmail.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant