Het team van Mobiron.
Het team van Mobiron.
KoopLokaal

Mobiron, een vertrouwde dorpsgarage met toekomstplannen

Algemeen 473 keer gelezen

Zuid-Beijerland is de thuishaven van garagebedrijf Mobiron, een begrip in de Hoeksche Waard. Eigenaar/directeur Ronald van der Linden staat hier met zijn team klaar voor iedereen, die een vertrouwd adres zoekt voor onderhoud en reparatie van zijn auto of bedrijfswagen. Van old timers tot en met de nieuwste modellen kunnen hier terecht voor vakkundig onderhoud en advies. Ook voor de aanschaf en onderhoud van een aanhanger is dit het juiste adres!

Geschiedenis

Als kleine jongen was Ronald van der Linden al gefascineerd door auto’s en motoren. Logisch dat hij ervoor koos om een opleiding te volgen aan de technische school. Hij haalde zijn diploma als eerste monteur en diagnosetechnicus. Daarna behaalde hij zijn ondernemersdiploma. 

In 2000 begon hij als ZZP’er bij verschillende garages te werken. In de avonduren deed hij nog werkzaamheden voor particulieren. Deze werkzaamheden breidden zich steeds verder uit en op den duur had hij de capaciteit niet om dit vanuit zijn hobby werkplaats te blijven doen. Dus ging hij op zoek naar een geschikte locatie om een garagebedrijf te beginnen.

In Zuid Beijerland vond hij ruimte op het nieuwe bedrijventerrein. In 2011 werd het mooie nieuwe pand aan de Jan van der Heydenstraat betrokken en daarmee was Mobiron geboren.

Dorpsgarage

Mobiron noemt zichzelf een dorpsgarage. Maar wat houdt dat nou precies in?

Het is vooral een vertrouwd adres, waar persoonlijk contact centraal staat en waar de klant op deskundige wijze wordt geholpen. Ook voor ruitschade en andere schade weet Ronald de juiste weg te bewandelen, zodat de klant bij één adres met alles terecht kan.

Ook als een vaste klant een andere auto wil aanschaffen, dan wil Ronald daar best zijn professionele mening over geven, zodat de klant een verantwoorde aanschaf doet en niet voor verrassingen komt te staan.

Team en vacature

Het team van medewerkers werd geleidelijk aan opgebouwd. Op dit moment zijn er zes mensen werkzaam: Ronald zelf en Johan, beiden all-round monteurs, Jeanette en Margriet voor de receptie en de administratie en Merijn en Kian, twee monteurs in opleiding. Zij volgen een BBL traject bij het Techniek College Rotterdam ( 1 dag school, 4 dagen werken)

Een goedlopend bedrijf is altijd op zoek naar goed en gemotiveerd personeel. In de werkplaats is op dit moment een vacature voor een monteur met twee rechterhanden en de juiste instelling.

Ben je all-round monteur en heb je interesse in een baan bij een leuk en veelzijdig garagebedrijf, meld je dan bij Ronald! 


Specialisatie en service

Ronald heeft bewust gekozen voor een bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in onderhoud en reparatie, storing en diagnose. Dat geldt voor personenauto’s, bedrijfswagens en -aanhangers, marktwagens en oldtimers. 

In zijn ZZP periode heeft Ronald veel gewerkt voor Renault garages. Er zijn nog steeds klanten, ook buiten de regio, die hem trouw zijn gebleven vanwege zijn ervaring met Renault.

Het bedrijfsmotto is “het gaat niet, bestaat niet”. Dat houdt in, dat ze voor elk probleem de juiste oplossing bieden. De klant wordt volledig ontzorgd in geval van lastige reparaties of moeilijk verkrijgbare onderdelen. 

Aanhangers

Een geheel nieuwe ontwikkeling is dat Mobiron een service- en verkooppunt is geworden voor aanhangers met een elektronisch remsysteem, die gefabriceerd worden door Fifthwheel Europe. Dit bedrijf maakt nieuwe, custom-made aluminium aanhangwagens (zie www.fifthwheeleurope.eu en www.alutrailers.nl). Zoek je een aanhanger, trailer of oplegger en heb je specifieke wensen, qua vorm, kleur of indeling/uitrusting, dan kun je bij Ronald terecht met je wensenlijstje. Hij geeft je alle informatie over de mogelijkheden én hij beschikt over een demo trailer om een idee te geven wat je kunt verwachten. Zowel voor de aanschaf als voor het onderhoud van deze super aanhangwagen kun je bij Mobiron terecht.

Marktverkoopwagens

Een specifieke doelgroep vormt de marktverkoopwagens. Marktkooplieden maken veel kilometers en hun materieel heeft uiteraard ook onderhoud nodig, o.a. aan remmen, assen, banden enz. Velen zijn aangewezen op reparatieadressen in Noord Nederland. Dat betekent veel kilometers maken voor het onderhoud, inclusief zelfs een overnachting. Dat wil Ronald hen besparen en zijn team is inmiddels gespecialiseerd in het onderhouden van marktverkoopwagens. En dan is meedenken met de ondernemer iets, waar Ronald oog voor heeft. Het materieel gaat op de brug op het moment, dat de ondernemer de aanhanger even kan missen, b.v. gedurende een vakantie. Flexibiliteit is erg belangrijk om klanten optimaal van dienst te kunnen zijn.

Bedrijfswagens

Verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard geven hun wagenpark in onderhoud bij Mobiron. Vanuit de autofabriek wordt aangegeven, om de hoeveel tijd een auto onderhoud behoeft. In de praktijk blijkt echter, dat er dusdanig veel kilometers worden gemaakt, dat het aanbevolen periodieke onderhoud niet volstaat. Dan komen er tussendoor nog allerlei problemen bij. Zodra Ronald dit signaleert maakt hij een alternatief schema in overleg met de klant, zodat er geen onverwachte mankementen meer optreden. De klant ontvangt een mail tegen de tijd, dat het onderhoud ingepland moet worden. Zo wordt er altijd een moment gevonden, dat de wagen even gemist kan worden. 

Heb je een bedrijf en heb je interesse om je wagenpark in onderhoud te geven bij Mobiron, neem dan gerust contact op met Ronald.

Toekomst

De automotive branche is aan veel verandering onderhevig, al of niet onder invloed van de overheidsmaatregelen. Elektrisch rijden wordt nu volop gepromoot. Er zal een andere vraag ontstaan, omdat elektrisch rijden ander onderhoud en reparatie vraagt dan auto’s met de traditionele verbrandingsmotor. Het betekent dat je als bedrijf alvast hierover na moet denken. En als reparateur moet je op de hoogte blijven van de technologische ontwikkelingen. 

Veel mensen zijn geïnteresseerd geraakt in leasen. Het zou kunnen dat Mobiron een werkplaatsformule gaat aanbieden voor private leaserijders, waardoor deze automobilisten voor het onderhoud toch terecht kunnen bij hun vertrouwde dorpsgarage. Deze mogelijkheid wordt door Ronald overwogen.

Voor een deel van het perceel, waar Mobiron staat, is nog geen bestemming. Er wordt volop nagedacht hoe dit gedeelte gaat worden gebruikt, met het oog op alle nieuwe ontwikkelingen. 

De vertrouwde dorpsgarage blijft dezelfde service bieden, maar is ook helemaal klaar voor de toekomst! “Ons motto is: gaat niet, bestaat niet. Voor elk probleem hebben wij de juiste oplossing!”

Universeel Garagebedrijf MobiRon

Jan van der Heydenstraat 8
3284 WB Zuid-Beijerland

Tel. 0186 – 649 630

Ronald vd Linden 06-22778346

garage@mobiron.nl

www.mobiron.nl

Uit de krant

Uit de krant