Afbeelding
KoopLokaal

‘t Schuurtje: Voor Hoeksche honing en uw stoelmatterij

Algemeen 908 keer gelezen

‘t Schuurtje in Puttershoek is bij veel mensen in de Hoeksche Waard bekend als de plek waar je van honing vervaardigde producten kan kopen. Henk Gerkema is de drijvende kracht achter deze imkerij en heeft veertig jaar ervaring als imker. 

Hoewel zijn honing en honingproducten puur ambachtelijk zijn, is Henk met zijn tijd meegegaan. ‘t Schuurtje heeft namelijk een overzichtelijke website en daaraan gekoppeld een webwinkel. Wie niet in de gelegenheid is zelf langs te komen in Puttershoek of bij de diverse verkooppunten in de regio kan ook online bestellen. Men krijgt bij ‘t Schuurtje niet alleen ambachtelijke, maar ook biologische honing. 

Problemen voor de bijenvolken gaat Henk biologisch te lijf: ‘We hebben als imkers te maken met de Varroamijt, die veel schade kan toebrengen. Maar die worden biologisch aangepakt middels roofmijten en niet met bestrijdingsmiddelen.’ 

‘t Schuurtje verkoopt een ruim assortiment aan verschillende honingsoorten en wie in Puttershoek zelf langsgaat kan daar met eigen ogen de honingraten zien. Naast de ‘gewone’ honing verkoopt men ook van honing vervaardigde producten, zoals bijvoorbeeld zalf voor het verzorgen van huidproblemen. 

Henk vertelt daarover: ‘Honing bevat ondermeer enzymen en natuurlijke antibiotica. Bij een ambachtelijke productie blijven die erin aanwezig.’ Inmiddels hebben ook veeartsen deze zalf ontdekt, want b.v. paarden met wonden bij de hoeven blijken er baat bij te hebben.

Stoelmatterij

Men kan bij ‘t Schuurtje ook terecht voor vakkundige reparatie van biezen- en rietenstoelen. Deze soms zelfs antieke stoelen met een rieten zitting van ‘rotan’ zijn al snel een halve eeuw oud. Bij ‘t Schuurtje krijgt men het pure handwerk. Een ‘echte’ antieke stoel van overgrootmoeder of een kinderzitje, het wordt allemaal met liefde en vakkundig gerepareerd.

‘t Schuurtje

Website: www.tschuurtje.nl

Adres Singel 15, Puttershoek

e-mail info@tschuurtje.nl

Telefoon: 06 506 561 32

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant