Afbeelding
KoopLokaal

De Overbrugging: nette en servicegerichte kringloopwinkel

Algemeen 1.284 keer gelezen

Bij Stichting de Overbrugging in Oud-Beijerland staan ze voor een nette kringloopwinkel met een breed assortiment. Servicegerichtheid staat voorop en dat alles voor een betaalbare prijs. Sinds augustus hangt er ook een groot assortiment tweedehandskleding in de winkel.

Stichting de Overbrugging is een non-profitorganisatie waar alleen vrijwilligers werken. Arie van Pelt, voorzitter en oprichter, wil met deze stichting hulp en onderdak verlenen aan mensen die door allerlei omstandigheden zijn vastgelopen in de maatschappij. Op dit moment ondersteunt de stichting 22 bewoners op 3 locaties.

De kringloopwinkel is netjes ingericht met goede tweedehandsproducten. Erik Blok, beheerder van de winkel vertelt: “Wij nemen complete inboedels over, maar kijken wel of we de producten een tweede leven kunnen bieden.”

“Wij zijn een circulaire winkel, wij recyclen spullen”, geeft Janny Verloop, pr-medewerkster en vrijwilliger in de winkel, aan. In de kringloop winkel kun je van alles vinden, sinds kort dus ook tweedehands kleding. Voor het repareren van apparatuur is er een elektricien in dienst.

Voor het team van de stichting is het werk in de winkel leuk om te doen, maar daarnaast leveren ze ook een bijdrage aan de maatschappij. “Wij hebben een gezellig en leuk team, we hebben elkaar nodig.” Op dit moment zoekt de stichting nog vrijwilligers voor de aanvulling van het team.

Het huren van een zaal op de locatie met of zonder bediening behoort ook tot de mogelijkheden. De kringloopwinkel is woensdag, vrijdag en zaterdag open van 10 tot 16 uur. Het inleveren van spullen kan alleen op woensdag en vrijdag.

Kringloopwinkel van Stichting de Overbrugging

Margrietstraat 2

3261 AN Oud-Beijerland

Tel. 0186 – 613410 (woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur)

overbrugging.obl@gmail.com

www.deoverbrugging.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant