Afbeelding
KoopLokaal

VQ Advocaten: laagdrempelig contact en specialistische kennis

wo 17 nov 2021, 15:52 Algemeen 61 keer gelezen

Oud-Beijerland - VQ Advocaten in Oud-Beijerland is een kantoor waar goede communicatie met de cliënt voorop staat. Daarnaast hebben zij op het gebied van arbeidsrecht, familierecht en letselschade specialistische kennis in huis. Marian Quispel-Kooy: “Wij hebben de drive om mensen te helpen.”

Advocatenkantoor VQ is in 1994 opgericht. Twee startende advocaten, mr. Corrine Visser en mr. Arno Quispel besloten samen een advocatenpraktijk op te zetten. De praktijk is door de jaren heen gegroeid naar een kantoor met 25 medewerkers. Naast Arno en Corrine, zijn mr. Marian Quispel-Kooy en mr. Marc Backx partners van VQ advocaten.

Een van de takken waar VQ Advocaten zich op toelegt, is letselschade. Drie advocaten, waaronder Marian, zijn letselschadespecialist en zijn lid van de specialistenvereniging Letselschade Advocaten (LSA). 

Letselschade kan een schokkende gebeurtenis zijn, zegt Marian. Te denken valt aan een arbeids- of verkeersongeval of bijvoorbeeld medisch onzorgvuldig handelen. Mensen zijn enorm kwetsbaar, stelt Marian. Daarom zijn wij een laagdrempelig kantoor, waar iedereen zo naar binnen kan lopen. “Advocaten zijn gewone mensen.” Na de toedracht onderzocht te hebben, zorgt VQ Advocaten ervoor dat fysieke én mentale schade wordt verhaald op de partij die aansprakelijk is.

Op het gebied van arbeidsrecht heeft VQ Advocaten ook specialistische kennis in huis. Partner Marc is op dit terrein opgeleid specialist en hij is ook lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Bij het arbeidsrecht valt te denken aan juridische processen rondom het arbeidscontract en bijvoorbeeld een ontslag. Op dit gebied levert VQ Advocaten laagdrempelig advies en probeert de communicatie van werkgever en werknemer in goede banen te leiden. Zo nodig wordt voortvarend geprocedeerd. Daarbij is het mogelijk om met hulp van VQ Advocaten een mediator of bijvoorbeeld een second opinion van een Arboarts aan te vragen.

Daarnaast heeft Marc veel affiniteit met de sportwereld. Hij is lid van de Vereniging voor Sport en Recht. Hierdoor is VQ Advocaten de partner voor juridisch advies voor sportverenigingen, dan wel andere sportorganisaties of sport gerelateerde vragen van (professionele) sporters. Of het nu gaat om trainers met contracten of personeel dat bardiensten draait of bijvoorbeeld een geschil met leveranciers of verhuurders, sportorganisaties krijgen meer en meer te maken met juridische vraagstukken, geeft Marc aan. 

Er kan ook letselschade ontstaan tijdens het sporten. Juridische kennis is dan noodzakelijk. Samen met onder meer Hoeksche Waard Actief, zal Marc zijn juridische kennis inzetten voor sportorganisaties en sporters in de Hoeksche Waard. In de toekomst zal ongeveer om de maand een inloopspreekuur worden gehouden bij Hoeksche Waard Actief. Het eerstvolgende spreekuur is op 1 december van 17:30-18:30. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met VQ Advocaten!

Partner Corrine Visser legt zich toe op het familierecht. Dit zijn vaak emotionele gebeurtenissen zoals een echtscheiding of het beëindigen van samenwonen. Corrine wil dan met haar juridische kennis duidelijkheid bieden. Zij is lid van specialistenvereniging vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). Daarnaast adviseert zij als bijzonder curator de rechtbank Rotterdam regelmatig in afstammingskwesties waar minderjarigen bij betrokken zijn en staat zij psychiatrische patiënten bij.

Of het nu een zaak in letselschade, familierecht of arbeidsrecht is, veel advocaten van VQ hebben de specialistische opleiding hiervoor gevolgd. Naast de specialistische kennis hebben zij ook jarenlange ervaring op deze rechtsgebieden, als ook jarenlange ervaring op het gebied van huurrecht, contractenrecht en incassozaken. Arno is tevens lid van de Vereniging van Incasso- en procesadvocaten. Een aantal grote bedrijven en het mkb staan zij al jaren met veel inzet en plezier bij. 

Voorop bij VQ advocaten staat de drive om mensen te helpen, aldus Marian. “Vaak komen mensen bij ons die een probleem hebben in het arbeids- of familierecht, of die letsel hebben opgelopen. Wij proberen dan probleemoplossend mee te denken.” Daarbij kiest VQ Advocaten ervoor om voor de kwetsbare positie van cliënten op te komen.

Dat VQ Advocaten voor de kwetsbare cliënt opkomt, blijkt wel uit de aanwezigheid van twee Poolse medewerkers. Zij staan Poolse medewerkers in het Pools bij in rechtszaken rondom arbeidsrecht, letselschade en familierecht.

Samen met de cliënt kijkt VQ Advocaten naar de mogelijkheden en de onmogelijkheden. Marian: “Na een arbeidsongeluk kan je gezondheid erg veranderd zijn, wij proberen dan door goed onderzoek en een vlotte communicatie tot een overeenkomst te komen met de juridische wederpartij.”

VQ Advocaten is al jaren een begrip in de Hoeksche Waard. Door doorzettingsvermogen, klantvriendelijkheid en kwaliteit zijn ze gegroeid tot wie ze nu zijn. Alle partners van VQ hebben een band met de Hoeksche Waard en willen ook voor de toekomst een advocatenkantoor zijn met klantvriendelijk contact en kwaliteitsdienstverlening.

VQ Advocaten

De Vriesstraat 16
3261 PC Oud-Beijerland

Tel. 0186-614477

emkonijnendijk@vq-advocaten.nl

https://vq-advocaten.nl/

Uit de krant