Afbeelding

Hekelingen wint subtop-duel van Zinkwegse Boys

Algemeen 348 keer gelezen

Oud-Beijerland - De sfeer was ijselijk: regen, koud en geen publiek om de boel nog enigszins op te vrolijken. De Hekelingers waren dan wel met de boot gekomen, maar echt niet van plan voor Sinterklaas te gaan spelen. De wedstrijd ging om de tweede plaats op de ranglijst en daar hadden de overkanters’ zich goed op voorbereid. Men had door, dat het gevaar bij de Zinkweg ligt bij spits Simon van Rheeden, zelfs wanneer hij met een man in zijn rug een bal goed aangespeeld krijgt. Het antwoord: Hij kreeg amper een goede bal aangespeeld, doordat de aanvoer’ naar hem werd afgesloten door druk te zetten op het middenveld. En de ene keer, dat hij eindelijk een vrije doorloop naar het doel van Hekelingen kreeg, werd de bal niet een halve meter vóór hem, maar een halve meter áchter hem geplaatst. Weg kans.

Ook dit was typerend voor de wedstrijd: de slordigheid in de passing van de Zinkwegse Boys. Maar dit was natuurlijk ook de verdienste van het sterke en scherpe spel van Hekelingen. Scherpte, die in de 12e minuut resulteerde in de verdiende 0-1 voor de bezoekers. De bal belandde via de lat voor de voeten van Timo Bel van Hekelingen, die zich dit presentje niet liet ontnemen. De verdediging van de thuisploeg stond slechts toe te kijken.

De cruyffiaanse uitspraak As hullie de bal hebben kènne wij niet scoren’ , was van toepassing, want het lukte Zinkwegse Boys niet de bal in de ploeg te houden, iets wat in eerdere wedstrijden zo vaak wèl goed lukte. Slordig aannemen, slordig passen en natuurlijk ook de goed storende tegenstander leidde tot de 0-2 vlak voor rust. Ditmaal voltrok spits Wesley Sturrus van Hekelingen het vonnis.

In de tweede helft bracht ZWB-trainer Peter van Dam nog wel Matthew Verheul en Mees Lebbink in voor Marnix de Koning en Otman Fertoute in een ultieme poging de wedstrijd te laten kantelen, maar veel hielp dit niet. Matthew Verheul kreeg slechts één bal waar hij, om in Sinterklaas-sfeer te blijven, als de Zinkwegse Ozosnel achteraan kon sprinten, maar zijn voorzet kwam nooit aan bij een afronder.

Dat in de 76e minuut Hekelingen in de persoon van wederom Wesley Sturrus, de 0-3 scoorde, nota bene met keeper Jordi Dijkshoorn van Hekelingen als man van de assist via een verre uittrap, was typerend voor de totale off-day’ van de thuisploeg. Hetgeen natuurlijk niets afdeed aan het goede spel van de bezoekers.