Afbeelding
KoopLokaal

Muziekschool Hoeksche Waard: Muziekonderwijs voor jong en oud

Algemeen 387 keer gelezen

Hoeksche Waard - Bij de Stichting Muziekschool Hoeksche Waard kunnen zowel jong als oud terecht voor muzieklessen in de breedste zin van het woord. Van kennismaken met instrumenten en leren spelen tot muziektheorie, samenspelen en zingen.

Bij de Muziekschool Hoeksche Waard staan kwaliteit en plezier in het musiceren hoog in het vaandel. Jong of oud, beginner of gevorderd, zeer ervaren, bevoegde docenten geven deskundig advies voor het maken van de juiste keuze. 

Bart-Jan van der Linden geeft een toelichting op hoe men werkt: ‘Naast de “gewone” muzieklessen voor kinderen en volwassenen geven we inmiddels ook muzieklessen op de basisscholen in de Hoeksche Waard. We werken met een team van zo’n 15 gepassioneerde en gemotiveerde docenten. Op 35 basisscholen uit de Hoeksche Waard verzorgen we muzieklessen. Wij bieden lessen aan voor groep 1 t/ 8. In de lessen willen we de kinderen met zoveel mogelijk instrumenten kennis laten maken en ook laten zien en beleven dat muziek maken en een instrument bespelen toch iets anders is dan de ‘hapklare’ muziek die wij via de radio en streamingdiensten te horen krijgen.’ 

Een instrument goed leren bespelen is heel leuk, maar kost ook tijd en goede begeleiding daarbij is heel belangrijk. Muziekschool Hoeksche Waard werkt sinds 2019 samen met de stichting Méér Muziek In De Klas. Deze landelijke stichting heeft tot doel alle basisschool kinderen in Nederland te voorzien van structurele muzieklessen op school. Dit heeft geresulteerd in een ‘MuziekAkkoord’ dat onder toeziend oog van Hare Majesteit Koningin Maxima op 16 juni 2020 is getekend door 20 partners. 

Wilt u of uw kinderen zelf kennismaken met de Muziekschool Hoeksche Waard? Dat kan met een eerste gratis proefles, opgeven via de website.

Stichting Muziekschool Hoeksche Waard

Website: http://www.muziekschoolhoekschewaard.nl/

info@muziekschoolhoekschewaard.nl

Telefoon: 06-29412307

Uit de krant