WOW doet mee aan de verkiezingen en is ingeschreven. Met groen WOW hesje Iwan Mahadew, daarnaast Bauke Rinsma.
WOW doet mee aan de verkiezingen en is ingeschreven. Met groen WOW hesje Iwan Mahadew, daarnaast Bauke Rinsma.

Waardig Ouder Worden Hoeksche Waard (WOW) officieel politieke partij

Algemeen 1.842 keer gelezen

      Oud-Beijerland - Op maandag 31 januari, heeft de nieuwe politieke partij, Waardig Ouder Worden Hoeksche Waard (WOW), haar kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezing aangeboden aan de gemeente. WOW is nu officieel toegelaten als politieke partij voor de komende gemeenteraadsverkiezing.

Lijsttrekker Bauke Rinsma overhandigde, samen met enkele kandidaatsraadsleden, Nel Roos, Anne Marie Hijlkema en Iwan Mahadew, de kandidatenlijst aan de gemeentelijke ambtenaar. De kandidatenlijst werd ondersteund door een flinke stapel ondersteuningsverklaringen. 

‘De nieuwe politieke partij WOW Hoeksche Waard is weliswaar nieuw, maar onze partij WOW bestaat niet uit nieuwkomers’, zegt Bauke Rinsma. ‘Onze kandidatenlijst bestaat voor het merendeel uit kandidaten met een ruime bestuurlijke (raads)ervaring vanuit verschillende politieke richtingen.

Waardig Ouder Worden Hoeksche Waard is echter een onafhankelijke partij en WOW hanteert dus geen politieke dogma’s. Onze partij moraliseert niet en respecteert een ieders eigenwaarde.

Ouder worden geldt voor elke levensfase, met elk hun eigen kenmerken waar onze partij voor staat. Waardig Ouder Worden is hét recht voor iedereen en dat vraagt verandering van beleid op een aantal punten. Te denken valt bijvoorbeeld aan de grote behoefte aan woningen waar meer regie vanuit de gemeente gewenst is!

Ook wil WOW het i-SeniOor project introduceren om laagdrempelige toegang te verschaffen tot de voor velen (en niet alleen onze ouderen) haast ondoordringbare digitalisering en regelgeving van de overheid. Anders gezegd, veel mensen snappen er niks meer van.

WOW is van mening dat wanneer de overheid de keuze maakt meer te regelen via het internet, dat de overheid dan ook de plicht heeft die digitalisering toegankelijk te maken.

WOW maakt zich ook zorgen over het ‘verkabouteren’ van het politieke landschap en zet zich in voor samenwerking binnen en versterking van de gemeenteraad.’

Wilt u meer weten over de partij? Verdere informatie is te vinden op Facebook en op website (www.wowhoekschewaard.nl)

Schrijven kan natuurlijk ook. Uw brieven kunt u sturen naar de Annie M G Schmidtstraat 5, postcode 3261 ST Oud-Beijerland.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant