Afbeelding

9de editie festival “It’s Elvis Time” in Numansdorp op 26 mei

Algemeen 2.198 keer gelezen

Numansdorp - Het is al echt een traditie geworden. Op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei, staat de Dorpshaven in Numansdorp in het teken van Elvis Presley. Dit jaar alweer voor de negende keer!

De officiële Nederlandse Elvis Presley Fanclub “It’s Elvis Time” organiseert in samenwerking met Stichting Piwito jaarlijks een groot openluchtfestival onder de titel, hoe kan het ook anders, It’s Elvis Time. 

Organisator Ton Stelloo kan met trots terugkijken op alle vorige edities van dit festival. Door de jaren heen heeft het festival echt een plaats gekregen in de harten van vele Elvis- en muziekfans uit heel Nederland. “Hemelvaartsdag? Op naar Numansdorp”. ‘En ook dit jaar kunnen we ons weer verheugen op een hele mooie editie’, zegt Stelloo. ‘Na twee jaar gedwongen stilstand door corona, mogen we eindelijk weer van start om de bezoekers te trakteren op heel veel moois. Laten we maar beginnen met de muziek. Er treden dit keer maar liefst twee bands op. 

We kunnen genieten van Maarten Jansen & The Memphis Experience Band. Deze band geeft en muzikale show, ontdaan van allerlei uitbundigheden en pompeuze kleding. Bij “The Memphis Experience” gaat het om de beleving van de muziek en liedjes die op een integere manier door Maarten Jansen en de zeskoppige begeleidingsband vertolkt worden.’

Verder is de band The Roustabouts vastgelegd. The Roustabouts is een Rock & Roll band uit Den Haag. De band is in de zomer van 2018 opgestart. Ze wilden (en willen!) hun passie voor de echte Rock & Roll uit de jaren ’50 en ’60 ook in de 21ste eeuw op het podium brengen. Uiteraard brengen ook zij, naast muziek van andere grootheden, de muziek van Elvis live ten gehore!

Om het podium heen is ook nog genoeg te beleven. Zo is er een jaren ’50 barbershop, een fifty style shop en voor de kinderen wordt er weer een mooi springkasteel neergezet. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. Eten en drinken is op diverse plekken te koop. 

Tijdens het festival is er nog een feestje te vieren. De fanclub It’s Elvis Time bestaat dit jaar 60 jaar. Toen de fanclub in 1962 werd opgericht had niemand kunnen denken dat deze club na zoveel jaren (en al ruim 40 jaar na de dood van Elvis) nog steeds actief is en zelfs een groeiend aantal leden heeft. 

Op het festival is deze fanclub ook aanwezig met een informatiestand en een enorme shop met alleen maar Elvis artikelen. Hiervoor werkt de fanclub samen met Museum RockArt in Hoek van Holland. 

Kortom, er staat weer een hoop te gebeuren op Hemelvaartsdag, 26 mei aan de Dorpshaven in Numansdorp. De aanvang van het feest is 12.30 uur. 

Afbeelding

Uit de krant