Met een zelf samengesteld muziekprogramma vierde Wim van Dam onlangs zijn (uitgesteld) 75-jarig jubileum bij De Bazuin. De krasse 91-jarige is weer helemaal terug na revalidatie vanwege een val. (foto: privé)
Met een zelf samengesteld muziekprogramma vierde Wim van Dam onlangs zijn (uitgesteld) 75-jarig jubileum bij De Bazuin. De krasse 91-jarige is weer helemaal terug na revalidatie vanwege een val. (foto: privé)

Wim van Dam is al 77 jaar (!) lid van De Bazuin

Algemeen 788 keer gelezen

Oud-Beijerland - 1945 is het jaar waarin de Tweede Wereldoorlog tot een einde kwam. In datzelfde jaar werd Wim van Dam lid van de Chr. Muziekvereniging De Bazuin in Oud-Beijerland. Anno 2022, 77 jaar later dus, is de 91-jarige dat nog steeds. 

Het 75-jarig jubileum kon vanwege corona niet gevierd worden, maar zaterdag 23 april werd alsnog groots uitgepakt met onder andere een concert in de Open Hof door zijn geliefde muziekvereniging. De jubilaris mocht het programma zelf samenstellen. ‘Ach ja’, zegt Wim laconiek, ‘als je maar gezond mag blijven en adem blijft halen gaat het vanzelf.’ Hij kijkt terug op een onvergetelijke avond te midden van familie, vrienden en collega musici. ‘Het was fijn zoveel bekenden weer te zien, ik heb er 100 procent van genoten’, zegt Wim. 

Hij heeft zo’n beetje alle denkbare onderscheidingen al, en kreeg nu van de KNMO, de Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie, een legpenning. Voor De Bazuin is dit een volstrekt uniek jubileum, niemand vierde ooit zo’n lang lidmaatschap. 

Actief meeblazen doet Wim dan niet meer, intern blaast hij nog volop z’n partijtje mee op het gebied van p.r. werk, bardiensten en andere zaken. Hij is zo goed als hersteld van een nare val in huis die hem een gescheurd heupbeen opleverde. ‘Ik loop weer, rijd weer auto en breng weer maaltijden rond. Iedereen staat er versteld van, maar ik ben pas helemaal tevreden als ik weer op m’n racefietsje kan’, besluit de vitale 91-jarige.  


Wim koos de Stichting Boet&Go uit, om de giften van de avond aan te schenken. ‘Het bracht maar liefst 1000 euro op, hetgeen we als stichting zeer waarderen’, zegt José Boet. ‘Er zal zorgvuldig gebruik van worden gemaakt zodra we van start kunnen. Helaas zal dat waarschijnlijk niet eerder gaan lukken dan in het voorjaar van 2023 door revalidatie van mijn man Ronald Boet.’

(tekst: Conno Bochoven)

Uit de krant