Staand v.l.n.r.: Bart Kuiper, Tristan Steijger, Samantha Spigt, KNVB docent Hugo Langendoen, Stephen Steijger, Mike Bruins, Nick Bestebreur. Zittend v.l.n.r.: Pepijn Verhage, Maarten Aleman, Julian van Drunen, David Leurgans, Julian Overkleeft. Op de foto ontbreekt Tianzi nog.
Staand v.l.n.r.: Bart Kuiper, Tristan Steijger, Samantha Spigt, KNVB docent Hugo Langendoen, Stephen Steijger, Mike Bruins, Nick Bestebreur. Zittend v.l.n.r.: Pepijn Verhage, Maarten Aleman, Julian van Drunen, David Leurgans, Julian Overkleeft. Op de foto ontbreekt Tianzi nog. Privé

13 gediplomeerde verenigingsscheidsrechters erbij

Algemeen 1.097 keer gelezen

Hoeksche Waard - Namens KNVB docent Hugo Langendoen en voorzitter Stephen Steijger vond zaterdag 25 juni de diploma-uitreiking voor 13 nieuwe scheidsrechters plaats.

Stephen: ”Scheidsrechters zijn bepalend voor de sportiviteit, prettige sfeer en verloop van een wedstrijd. We zien helaas veel tegenvoorbeelden op de amateurvelden. Met deze inhouse leergang en aangepast arbitrageplan vanaf komend seizoen willen we gewoon extra stappen zetten met als doel dat al onze leden nog meer hun heerlijke sport onder kundige begeleiding kunnen uitoefenen. Zinkwegse Boys gaat ook met een interventieladder op 1 A4 te werk zodat scheidsrechters clubbreed weten hoe te handelen bij oplopende weerstand. Een woord van dank gaat uit naar het praktijkbegeleidersteam: Adri Letterman, Rob Dingenouts, Bram den Hartog, Rick Ouwerling en in het bijzonder naar John Elderson voor zijn betrokken coördinatie. Dank ook aan Maarten Dronk met zijn bedrijf Athilex voor zijn bijdrage voor een professionele stopwatch en fluit. Ikzelf heb de cursus ook gevolgd en ik realiseer me meer wat er allemaal bij de rol van een scheidsrechter komt kijken. Echt leuk en leerzaam.” Deelneemster Samantha Spigt:”Als je zo iets van de vereniging krijgt, spreekt daar wel waardering uit”.

Coördinator John Elderson is trots op de nieuwe scheidsrechters.“Fijn dat zoveel leden de wil en de tijd in de scheidsrechterscursus hebben gestoken. Zo steunen zij de vereniging. En dit geeft de vereniging een positieve uitstraling met gecertificeerde clubscheidsrechters. Ik hoop jullie veel op de velden te zien zijn als scheidsrechter. Ik zal dan ook aandachtig kijken en jullie eventueel van advies voorzien”, aldus John.

Vanuit de vereniging ontvangen de scheidsrechters een mooi scheidsrechteretui met gehele set aan rode en gele kaarten, boekje, tosmuntjes en weersbestendige pennen. En via sponsor Athilex een FOX40 fluit en horloge (in bruikleen). Ook gaat de club een voorraad herkenbare tenues aanschaffen zodat alle verenigingsscheidsrechters er uniform bij lopen. Kortom, de nieuwe scheidsrechters zijn klaar om wedstrijden te begeleiden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant