Joost Kuipers (l) en Marco Schram (r) : “Wij zoeken een elektromonteur, die toe is aan een nieuwe uitdaging en die zich wil ontwikkelen tot commercieel medewerker.”
Joost Kuipers (l) en Marco Schram (r) : “Wij zoeken een elektromonteur, die toe is aan een nieuwe uitdaging en die zich wil ontwikkelen tot commercieel medewerker.”
KoopLokaal

Riotech, specialist in afwateringstechniek, zoekt een nieuwe collega

Algemeen 380 keer gelezen

Vijfentwintig jaar geleden startte Marco Schram, directeur/eigenaar van Riotech, zijn eigen bedrijf vanaf zijn zolderkamertje. Hij was daarvoor al werkzaam in de rioleringsbranche als commercieel medewerker, maar hij besloot de stoute schoenen aan te trekken en voor zichzelf te beginnen.

Langzaam maar zeker bouwde hij het bedrijf op en vier jaar geleden nam hij zijn intrek aan de Reedijk in Heinenoord met inmiddels 6 man personeel. Het pand bestaat uit een magazijn, een werkplaats, een kleine showroom en een kantoor.

Goten en afscheiders

“Wij hebben alles op het gebied van opvang en afvoer van regenwater, zoals goten die in de bestrating worden ingebouwd. Die goten zijn er in verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het gewicht dat er over heen komt; er zijn goten voor licht verkeer in stadcentra, maar een goot voor een vliegveld bijvoorbeeld is zwaarder, omdat die het gewicht van een vliegtuig moet kunnen dragen”, vertelt Marco.

Zijn collega, Joost Kuipers, vult aan: “We hebben ook oplossingen voor het afvoeren van industrieel afvalwater, dat is vaak in combinatie met een afscheider, zodat het water gezuiverd het riool in kan stromen. Deze olie- en benzineafscheiders filteren lichte minerale vloeistoffen en slib uit het afvalwater.

Dan hebben we nog de vetafscheiders, die speciaal voor de horeca zijn. Het afvalwater uit de keuken moet ontdaan worden van plantaardige en dierlijke vetten, voordat het op het riool geloosd mag worden.”

Een belangrijke groep klanten zijn distributiecentra. De laadkuilen, waar vrachtwagens af en aan rijden, moet voorzien zijn van goten voor het afvoeren van hemelwater, inclusief olie- en benzineafscheider en pompput. Ook bij tankstations en garagebedrijven zijn dergelijke putten aanwezig, altijd ondergronds.

Riotech zorgt voor de levering van de put en voor het bovengronds aanleggen van de benodigde elektronica. De putten zijn voorzien van een sensor, die aangeeft wanneer de put vol is. Het ingraven en plaatsen van de put gebeurt door een aannemer of installateur. Dit zijn de belangrijkste afnemers van Riotech.

Pompputten

Als het gezuiverde afvalwater onder de rioolaansluiting zit, moet het opgepompt worden om op het riool aan te sluiten. Hiervoor levert Riotech pompputten, die helemaal op maat moeten worden gemaakt en ingesteld. De betonnen put wordt samengesteld bij Riotech nadat de benodigde capaciteit van de pomp is berekend. Een en ander is afhankelijk van de afstand, die het afvalwater moet afleggen. In de werkplaats wordt de juiste pomp ingebouwd in de betonnen put. De bijbehorende elektronica wordt ingebouwd in een roestvrijstalen kast. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door de elektrotechnisch monteur.

Verschillende soorten klanten

“Onze klanten zitten door het hele land. Het varieert van een individuele ondernemer, die een vetafscheider aanschaft voor zijn snackbar, tot aan grote bedrijven in grond-, weg- en waterbouw en energiebedrijven,” vertelt Marco.

Joost legt uit, waarom de energiebedrijven goede klanten zijn van Riotech. “De transformatoren van de energiebedrijven, die nodig zijn om de stroom om te zetten, zijn olie gekoeld. Het hemelwater moet afgevoerd worden langs olieafscheiders. Mocht er dan wat olie lekken, dan wordt dat eruit gefilterd en komt het niet in het riool terecht. Onze afscheiders zijn uitgerust met een veiligheidsklep, die dicht gaat als er een grotere hoeveelheid olie ontsnapt. Gelukkig komt dat niet vaak voor.“

Riotech heeft zich ontwikkeld tot de belangrijkste specialist in deze markt en voert onder andere projecten uit bij het aan land komen van de windmolenenergie uit de Noordzee.

Mooie vacature

Marco en Joost werken beiden als adviseur/verkoper. Ze onderhouden goede contacten met de klanten en zorgen voor een hoog serviceniveau door het geven van advies en mee te denken over mogelijke oplossingen. “Elke klantvraag is anders en vraagt om maatwerk. Dat is het leuke van dit werk. Voor de uitbreiding van ons commerciële team zijn we op zoek naar iemand die ervaring heeft in de elektrotechniek, en die het leuk vindt om zich verder te ontwikkelen tot commercieel medewerker binnendienst. Daar horen verschillende taken bij: offertes opstellen, klantcontacten onderhouden, zorgen dat werkzaamheden bij klanten worden ingepland, inkoop van materialen en magazijnbeheer. Maar ook het ondersteunen van de collega monteur, met de zorg voor de juiste materialen. Mocht het heel druk zijn met de installatiewerkzaamheden, dan zal de nieuwe medewerker ook bereid moeten zijn om zijn overall aan te trekken en bij te springen.

Het voordeel van het werken in een klein team is dat je met alle aspecten kennis maakt. De werksfeer is ontspannen en gezellig en er is alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.”

Riotech rioleringstechniek (Marco Schram)

Reedijk 7P

3274 KE Heinenoord

06-55770909

Marco.Schram@afscheiders.nl

Uit de krant

Uit de krant