Afbeelding

Mika Bison van Bison Racing pakt winst bij de NXT Junior Cup

Algemeen 328 keer gelezen

Hoeksche Waard - Mika Bison van Bison Racing pakt winst bij de NXT Junior Cup op Circuit Meppen op zondag 16 oktober.

Mika rijdt ditmaal in de lichtblauwe Peugeot 106 van Vejon Racing, in de warming up rijdt er een ervaren begeleider mee om samen het circuit te verkennen en geven daarbij tips. In de vrije training gaan de deelnemers alleen aan de slag op het circuit en proberen hierbij de limiet op te zoeken.

Time attack race 1: iedereen gaat een voor een de baan op om in 12 minuten tijd zijn of haar snelste tijd neer te zetten. Mika gaat lekker, hij zoekt echt de limiet op en kust hierbij bijna de muur achterop het circuit. Hij zet door en gaat flink hard, daarbij haalt hij ook nog een aantal langzamere deelnemers in. Met piepende bandjes rijdt hij door de bochten. De sessie wordt afgevlagd, bij binnenkomst pitstraat hoorde we dat Mika de snelste was van het hele stel. P1.

Time attack race 2: de deelnemers gaan in volgorde van mindere snelle tijd naar snelste tijd de baan op. Mika gaat als laatste de baan op, omdat hij de vorige sessie gewonnen heeft. De twaalf minuten gaan in, het is racetijd. De no.2 rijdt langzaam, lijkt te wachten totdat Mika hem passeert. Mika haalt hem in en hij haakt gelijk aan bij Mika zodat hij zijn lijnen kan kopiëren. Echter had Mika dit snel door en staakte zijn snelle ronde en ging langzamer rijden. De no.2 ziet dat Mika zijn plan weet en staakt dit plan en haalt Mika in. 

Mika houdt een groot gat tussen hem en de no.2. Daarna zet hij zijn time attack in en probeert alle tips die hij heeft gehad in te zetten, met piepende banden door de bochten weet hij zijn tijd te verbeteren. Sommige bochten komt hij met één wiel los de bocht door, hij is sneller dan in de vorige sessie. Wat betekent dat hij weer een P1 pakt en met de eerste prijs naar huis gaat. Meer informatie via info@bison-racing.com

Uit de krant