De groep mensen waar de familie Psilos een maaltijd voor verzorgd en kinderevangelisatie doet. (foto: pr)
De groep mensen waar de familie Psilos een maaltijd voor verzorgd en kinderevangelisatie doet. (foto: pr)

Worstenactie voor het Visnet in Roemenië

Algemeen 445 keer gelezen

Nieuw-Beijerland - In Roemenië leven veel Romakinderen. Deze kinderen zijn bij hun geboorte niet ingeschreven in het bevolkingsregister. Voor de overheid bestaan ze dus niet. Hierdoor komt het dat zij bijvoorbeeld niet naar school gaan. Leren lezen en schrijven zijn belangrijk voor de ontwikkeling van een kind, van een gemeenschap en van een land. 

Familie Psilos wil per jaar minstens 10 Romakinderen gaan inschrijven in het Roemeense bevolkingsregister. Als dat eenmaal is gebeurd, worden ze ingeschreven op een basisschool. Miha en Ilias Psilos gaan er persoonlijk voor zorgen dat deze kinderen echt op school komen. Met een busje gaan ze de kinderen ’s morgens ophalen, naar school brengen en ’s middags andersom. Bij hen thuis krijgen de kinderen ’s middags eerst nog een maaltijd. Die maaltijd vullen ze aan met een verhaal uit de Bijbel en Bijbelse lessen.

Steun hun project door deze week lekkere, voedzame worsten te kopen van Slagerij Gelderblom.

  • 3 Rookworsten (250 gr) à € 12,50
  • 1 grillworst (400 gr) à € 7,50
  • 1 rookworst & 1 grillworst à € 10,-

TIP: Beide worsten kunnen goed in de vriezer! Neem er gerust een aantal extra.

Bestellen kan tot en met 3 februari.

Ophalen van bestellingen op woensdag 8 februari tussen 19.00 en 20.30 uur op het Anthonie Genietsplein 12 in Nieuw-Beijerland. Bestel via: info@het-visnet.nl

Meer info: www.het-visnet.nl.

Afbeelding

Uit de krant