Zo wordt het,....
Zo wordt het,....

Ambulancepost Klaaswaal wordt vernieuwd

Algemeen 1.000 keer gelezen

Klaaswaal - De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid krijgt een splinternieuwe ambulancepost in Klaaswaal! Het huidige gebouw is gedateerd, niet zo duurzaam en door de jaren heen te klein geworden. Pluspunt is dat de bestaande uitrukpost op een ideale plek centraal staat om de hele Hoeksche Waard snel te kunnen bedienen. Daarom wil men graag aan de Molendijk blijven.

Het idee om het huidige pand van een extra bouwlaag te voorzien, bleek technisch niet haalbaar. Maar de architect die hiervoor in de arm werd genomen, RoosRos Architecten, kwam met een betere oplossing: zij koppelden het aan Huisartsenpost ’t Hellegat en Zorggroep Hoeksche Waard, twee eerstelijns zorgorganisaties die ook naar nieuwe huisvesting op zoek waren.

Met z’n drieën betrekken ze het nieuwe pand, waar ze elkaar makkelijk kunnen aanspreken, helpen en versterken. Het gebouw komt te staan op de plek van de huidige ambulancepost. Die wordt komend voorjaar gesloopt. Vervolgens bouwt ontwikkelaar Built by De Wildt een zogeheten ‘zorgcluster’ naar ontwerp van RoosRos.

De nieuwbouw sluit naadloos aan op de vormgeving van de naastgelegen brandweerkazerne. Rond de zomer van 2024 nemen de huurders hun intrek. In het pand blijft ook nog ruimte over voor eventuele zorgpartners die later nog willen aanhaken. Tijdens de sloop en de bouw wordt gebruik gemaakt van noodhuisvesting op het terrein van de brandweer voor de medewerkers. De ambulances krijgen gedurende die periode een logeerplek in de brandweerkazerne. 

en zo is het nu nog.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant