Afbeelding

HEINENOORD NIET LANGS PELIKAAN

Algemeen 454 keer gelezen

HEINENOORD - De thuisploeg begon zonder Larbi el Harouchi, die zaterdag vader was geworden. De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar werd een bittere teleurstelling.
En dat, nadat afgelopen dinsdag met 6-3 werd gewonnen van 1e Klasser S.H.O.
Waarschijnlijk zaten de meeste spelers nog met die overwinning in hun bol en dachten het tegen Pelikaan rustig aan te doen.
De bezoekers daarentegen waren tot de tanden gewapend en gaven de gehele wedstrijd 200 %.
Toch kwam de eerste grote kans voor de Noord, toen Enrico Elderhorst de op snelheid liggende Dejan de Feiter aan het werk zette, die helaas over de bal struikelde en deze mogelijkheid verloren zag gaan, maar wel een corner opleverde.
De tweede grote kans op voorsprong te komen, was voor Ramy Salem, die alleen op doelman Lucas Francissen af ging, waarbij de rechterspits altijd scoorde, maar dit keer een meter naast schoot.
Na ruim een kwartier spelen kreeg het centrale duo de bal niet weg uit het strafschopgebied en daar maakte Sjoerd Opschoor dankbaar gebruik van, waarbij ook doelman Angelo Spanjaart niet vrij uit ging en dat betekende 0 – 1.
De Noord ging op jacht naar de gelijkmaker, waarbij Enrico Elderhorst, de in de spits staande Donny Navajas bereikte en hij te lang wachtte om uit te halen en bovendien fel op de huid werd gezeten door zijn tegenstander.
De irritaties namen toe en dat leidde ook tot een vrije trap net buiten de zestien.
De boomlange Ruben de Raad plaatste de bal in de handen van Angelo Spanjaart, die echter het leder los liet en het vervolg goed afliep doordat Anwar Nzjojibwami de bal in het zijnet plaatste.
Een minuut later precies dezelfde situatie op bijna dezelfde plek.
Wederom was het Ruben de Raad, maar nu met Timo Nossent die zich achter de bal plaatsten en na een schijnbeweging van Timo Nossent was het Ruben de Raad , die de bal over de muur joeg en de 0-2 op het scorebord bracht.
De verbouwereerde Angelo Spanjaart stond er bij en keek er naar.
Op slag van rust kreeg Timo Nossent nog een enorme kans, maar tot grote opluchting ging dit feest niet door.

Het tweede bedrijf begon met een voorzet van Anwar Nzjojibwan op Ruben de Raad, maar gelukkig was de spits even afgeleid en miste volkomen.
Met nog ruim een half uur te gaan werd Donny Navajas Sanchez naar de kant gehaald en werd vervangen door Mitch Fransen.
Uit een voorzet van Alexander Deetman kopte hij maar net naast de paal.
Inmiddels werden ook Enrico Elderhorst en Ilyas Oulad Ali vervangen door Sven Moerland en Andrew van Tiggelen.
Voor de Noord kwam er weer wat meer leven in de brouwerij en uit een vrije trap van Ramy Salem kopte Davy Kaptein maar net over.
Het was de gehele wedstrijd net niet door de felheid van de tegenstander of er zat bij een pass weer net een Zwijndrechts been tussen.
Inmiddels was ook Sander de Heus binnen de lijnen gekomen voor Dejan de Feiter en uit diens vrije trap scoorde Mitch Fransen de 1-2.
Met nog een klein kwartier te gaan was er nog even hoop om toch nog een punt over de streep te trekken.
Deze hoop ging weer helemaal verloren toen Bora Ocak de eindstand op 1-3 bepaalde na een blunder van doelman Angelo Spanjaart.
In de slotfase behoedde hij de Noord nog wel voor een hogere score door enkele ballen over de lat te tikken.
Al met al een verdiende overwinning van Pelikaan en een 4e nederlaag voor de mannen van coach Theo Ducaneaux.
Sparta pakte de periodetitel, waarvoor onze felicitaties..

Zaterdag 4/2 volgt de wedstrijd in Capelle tegen S.V.S. en zal uit een ander vaatje getapt moeten worden.

OPSTELLING.

Angelo Spanjaart – Davy Kaptein – Toine v.d. berg – Alexander Deetman = Dejan de Feiter – ( Sander de Heus ) –Ilyas Oulad Ali – (Andrew van Tiggelen ) Arto Dielhof - – Sanzio Dieterich – Enrico Elderhorst – (Sven Moerland )- Ramy Salem – Donny Navajas Sanchez – ( Mitch Fransen )

Uit de krant