Afbeelding

Mika Bison maakt debuut in autosport

Algemeen 1.110 keer gelezen

Oud-Beijerland - Op Tweede Paasdag maakte Mika Bison zijn autosportdebuut in de DNRT Peugeot 206 GTI Cup. Mika heeft deze dag, 1 vrije training, 1 kwalificatie en 2 races allen van 20 minuten lang. Er rijden 31 Peugeot rijders waarvan 11 rookies zoals Mika.

Eindelijk mag hij zijn race overall showen, en zijn auto. Mika heeft in deze auto nog niet kunnen trainen dus alles voelt nieuw aan.

In de vrije training reed Mika de 15de tijd overall en in het rookie klassement had hij de 3de tijd. Voor de kwalificatie was Mika erg zenuwachtig, door te focussen samen met zijn coach kwam hij tot rust.

Hij heeft veel verkeer voor zich en moet het doen met twee vrije rondes om een goede snelle tijd neer te zetten. Mika pakt P10 algemeen en de tweede plek bij de rookies.

Race 1: ze hebben 1 opwarmronde en een stilstaande start net als de F1 eigenlijk. De lampen gaan aan, en uit. Het veld komt in beweging, Mika is slecht weg door wielspin.

Hij verliest hierdoor een aantal plekken en kreeg in de tweede bocht een tik op de achterkant, door tegen te sturen vangt hij deze op en kan hij verder rijden. In de eerste ronde bij het Scheivlak remde iemand te vroeg voor hem waardoor hij schrok, Mika moet uitwijken via de buitenzijde. Hij komt als 11de algemeen en als 3de rookie over de finishlijn.

Race 2: de start ging dit keer goed, Mika startte dit keer aan de buitenkant en reed gelijk naar de binnenkant. Dat zorgde ervoor dat Mika de binnenzijde had voor bocht 1 en 2 en de buitenzijde van bocht 3. Hierdoor nam hij de snelheid mee voor het opkomende deel. Mika kon helaas degene voor hem niet volgen en legde de focus naar achteren. Hij heeft een aantal leuke gevechten gehad, dan won hij een plek of verloor een plek. 

In de laatste ronde maakte hij een remfout, waardoor hij in de bocht te wijd uitkwam. Hij kon de aansluiting wel weer vinden met degene voor hem maar haalde het net niet op de finishlijn. Mika pakt deze race de 12de plek algemeen en de 3de plek bij de rookies.

Dit betekent dat Mika met zijn debuutrace op Circuit CM.com Zandvoort afsluit met een 3de plaats bij de rookies. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant