De thuisclub hield in de saaie eerste helft de controle over de wedstrijd.
De thuisclub hield in de saaie eerste helft de controle over de wedstrijd. Privé

Zinkwegse Boys 1 - Fortuna Be Quick 1: pas in extra tijd kwam eind aan alle onzekerheid

Algemeen 634 keer gelezen

Oud-Beijerland - Afgelopen zaterdag speelde Zinkwegse Boys zich thuis in Oud-Beijerland met deze zege definitief veilig en houdt Fortuna Be Quick een minieme kans op P/D wedstrijden.

De thuisclub hield in de saaie eerste helft de controle over de wedstrijd. Na een kwartier trof Niels Nederlof namens Zinkwegse Boys de paal. Doelman Bryan Huijzers voorkwam met een aantal uitstekende reddingen tot de 37ste minuut een tegentreffer, maar moest toen zwichten voor een rake inzet van Marnix de Koning: 1-0. De bezoekers zochten gedurende het laatste kwartier tot de rust wat meer de aanval en een schot van Robin Verhoeven belandde in het zijnet.

Na de onderbreking bleef het spelbeeld tot de 56ste minuut, toen Fortuna Be Quick-doelman Bryan Huijzers een inzet van Mees Lebbink uit de kruising bokste, ongewijzigd. Hierna wierp de fusieclub alle schroom van zich af. Een kopbal van Jacco Vink na een voorzet van Robin Verhoeven eindigde buiten bereik van doelman Arne de Jong tegen de paal. Het piepte en kraakte nu in de Zinkwegse defensie, maar het ontbrak Thomas van Peperstraten, Thomas Keijzer en invaller Ricardo Bisdom aan het nodige geluk. Pas in de extra tijd maakte Kevin Brasser aan alle onzekerheid een eind door 2-0 te laten aantekenen.