Volg je pad in vertrouwen.
Volg je pad in vertrouwen. DeDesignLeeuw

Ways of Healing helpt mensen in hun zoektocht door het leven

Algemeen 1.046 keer gelezen

Ways of Healing is de praktijk van Annelies Nijman-Keijzer in Oud-Beijerland.

Oud-Beijerland - Ze behandelt mensen met lichamelijke of psychische klachten, zodat ze weer in verbinding komen met zichzelf, met de ander en met de Bron van leven. Als kind ontdekte Annelies al dat ze een gave had. Ze vond dat zelf niet per se bijzonder, voor haar was het normaal. Ze omschrijft haar jeugd als een mooie tijd waarin geloof, vertrouwen en vooral liefde heel belangrijk waren. Dat was de basis, waardoor ze zich kon ontwikkelen tot wie ze nu is.

Door haar leven heen groeide een steeds sterker wordend gevoel om mensen te helpen. In eerste instantie deed ze dat door voor mensen te bidden, die in geestelijke of lichamelijke nood waren. Soms deed ze dat in de kerk, waar ze organist was of bij haar zelf thuis. Nadat zij in het onderwijs had gewerkt, volgde een nieuwe stap in haar leven en ging zij Theologie studeren. Ze werd actief als kerkelijk werker bij een Zeeuwse gemeente. Na deze periode begon haar praktijk langzaam vorm te krijgen. Annelies vertelt: “Ik begon met bezinningsbijeenkomsten, waarin gesproken werd over verschillende thema’s zoals geloof, hoop en verlangen. Daarna heb ik een bezinningsreis georganiseerd naar Oostenrijk. In die bergachtige omgeving hebben we met elkaar hele mooie dingen mogen ervaren. Dat werkte helend voor mensen”.

In haar praktijk Ways of Healing komen vooral mensen met lichamelijke- en psychische klachten voor de Helingsstroom, of anders gezegd de Geestelijke Oprichting. Mensen komen met rug- of schouderklachten, een bekkenprobleem of een hernia, maar ook mensen met slaapproblemen, migraine of burnout. Annelies raakt de mensen niet aan, maar geeft ieder persoonlijk een zegen. Deze bijzondere zegen heeft direct effect op lichaam, ziel en geest. Herstel en verandering mogen dan ervaren worden. De mens komt weer rechtop te staan, zowel letterlijk als figuurlijk. Deze helingswijze is ook geschikt voor kinderen en baby’s. Annelies: “Het is God die heelt, ik mag een ‘doorgeefluik’ zijn. Mijn geloof is de basis van waaruit ik werk. Ik wil de mensen weer perspectief bieden en hoop, of je nu jong bent of oud, gelovig bent of niet. We leven onder een open hemel en die genadestroom is er voor iedereen. Ik mag deze Helingsstroom doorgeven aan wie dat nodig heeft. Juist in deze tijd hebben mensen hulp nodig om weer bij zichzelf te komen en te ervaren, wie ze echt zijn en om verder te komen op hun levenspad. Als ze de Helingsstroom hebben ontvangen, komen mensen weer tot hun recht, kunnen ze zich verder ontplooien en hun talenten uitleven. Het verleden kan worden afgesloten en er komt ruimte voor een nieuw begin”.

Door haar studie Theologie, haar ervaring als kerkelijk werker en haar eigen levenservaring kan Annelies mensen door middel van coachingsessies helpen bij levensvragen, met het overwinnen van angsten en met het opruimen van blokkades. Een coaching kan ook gecombineerd worden met een massage.
De gesprekken zijn dan korter, gevolgd door een opbouwende en ontspannende massage. Annelies legt uit: “De massages zorgen niet alleen voor een goede doorstroming, ze zorgen ook voor een verbinding tussen lichaam, ziel en geest. Een massage werkt door de aanraking positief op fysiek, mentaal en emotioneel niveau en sluit aan op het thema, wat op dat moment in je leven speelt. Dat kan gaan over verandering, activering, verbinding. Met die intentie en vanuit het hart werk ik met deze zachte en bevrijdende aanraking”.

Mensen in de laatste fase van hun leven kunnen hulp nodig hebben om bepaalde thema’s los te laten. Ook mensen, die moeite hebben weer vertrouwen op te bouwen, kunnen steun hebben aan de begeleiding van Annelies. Vergeving is een belangrijk thema, en het loslaten van wrok en boosheid. “In deze tijd hebben mensen weer geloof en hoop nodig. Er is veel angst en stress. Het is mijn roeping om het vertrouwen in mensen te laten groeien, dat er een weg is van verandering. Door hoop en perspectief te bieden en door mensen weer in verbinding te brengen met zichzelf, met de ander en met Gods liefde “.

www.ways-of-healing.nl
Annelies Nijman
Korengracht 1
3262 CD Oud-Beijerland
Tel. 06 151 27 362
info@ways-of-healing.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant