Zandvoort.
Zandvoort. Orangehat.nl

Mika Bison rijdt twee DNRT Races

Algemeen 695 keer gelezen

Autocoureur Mika Bison heeft deze zomervakantie twee DNRT Races gereden in de Peugeot 206 GTI Cup. 

Oud-Beijerland - Op zijn verjaardag 17 juli racete Mika op CM.com Circuit Zandvoort en begin augustus op het TT Circuit in Assen. Op Zandvoort herdachten ze Dilano van ‘t Hoff en reden ze met stickers op de teamauto’s. Zandvoort, de kwalificatie: Mika begint gelijk met motorproblemen bij het uitrijden van de vooropstelling, hij probeert met deze problemen nog een tijd neer te zetten en rijdt dan de pitstraat in. Hij zal de race moeten aanvangen als een na laatste (P38). Het probleem werd net voordat de race begon gevonden, de kabelboom lag op een poelie weg te slijten waardoor er twee draden waren doorgesneden. Deze werden snel gemaakt, maar ook de Multi riem en één bougie werd vervangen. 

Race 1: de missie is veranderd en Mika moet zo snel mogelijk naar voren rijden vanaf plaats 38. Mika had een zeer goede start en duikt gelijk naar de binnenkant van de eerste bocht, waar hij een aantal auto’s inhaalt. Bij bocht 9 heeft hij een incidentje waardoor ze elkaar raken en blikschade hebben maar ze kunnen beide verder rijden. Al met al deze race 12 rijders kunnen inhalen, P26. 

Race 2: Mika start als 26ste en heeft weer een hele goede start, duikt weer naar de binnenkant van de eerste bocht waar hij weer een aantal auto’s heeft ingehaald. Hij zet zijn missie voort, maakt hierbij wat schakelfoutjes en verliest ook weer wat plekjes. Er volgt in deze race een code rood en iedereen wordt op de startgrid stopgezet. Bij de herstart zat het veld weer lekker dicht bij elkaar dus makkelijker om weer plekken te winnen. Ik haal in deze race 9 rijders in, P17. 

Race 3: door Mika’s achterstand is helaas het podium uit het zicht, maar dat weerhoudt hem er niet van om door te zetten. Hij start vanaf de 17de plaats en heeft een minder goede start. Er volgt al snel een code rood waardoor ze weer op de startgrid worden stopgezet, deze duurt iets langer om dat onze teamgenoot vastzit in de auto. De race wordt hervat met code 60 en daarna de groene vlag. Mika ziet deze te laat en moet gelijk gaan verdedigen. Hij eindigt deze race op P15 algemeen en P8 bij de rookies. Al met al laten zien dat opgeven geen optie is. De hoop is dat de volgende race beter verloopt.

In de maand juli konden er lege statiegeldflessen ingeleverd worden bij Jumbo Koornneef ten goede van Mika zijn autosportdebuut. Hiermee haalde hij €192,50 op. Het team wil iedereen heel erg bedanken voor hun gulle giften, dit bedrag komt ten goede van zijn laatste race. 

Zie voor de uitgebreide raceverslagen de website www.bison-racing.com.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant