HW Vokaal. (foto: pr)
HW Vokaal. (foto: pr)

Zangkoor HW Vokaal aan nieuw bruisend seizoen begonnen

Algemeen 1.655 keer gelezen

Hoeksche Waard - Het gemengd koor HW Vokaal is alweer even van start gegaan met de repetities van een nieuw seizoen. Komend jaar zal geheel in het teken staan van het 50-jarig bestaan. Eerst zong het koor op zondag 24 september mee in de Jerusalem Passion in Stompwijk. 
Daarna verleent het koor haar medewerking aan een bijzonder en uniek concert voor elk wat wils: het jubileumconcert van de eigen dirigent: 50-jaar dirigent. Een zeer gevarieerd programma van Puccini, de Finlandia tot aan Starwars, wat eigenlijk geen enkele muziekliefhebber mag missen. Ook al niet omdat het in de bijzondere nieuwe concertzaal Amare in Den Haag wordt uitgevoerd.

Lezers van Het Kompas krijgen de mogelijkheid dit concert bij te wonen met een korting van 5 euro per toegangskaart. Zondagmiddag 29 oktober, aanvang 14.30 uur. Het wordt een feest om dit feest mee te vieren! 

Direct daarna maakt HW Vokaal zich klaar voor het verlenen van medewerking aan de Kerstnachtdienst van Heinenoord. Daar zal het koor de dienst opluisteren met prachtige kerstliederen, waarmee het jaar 2023 wordt afgesloten. 

In januari is dan de blik gericht op het jubileumjaar: het jaar 2024 zal op diverse manieren in het teken hiervan staan met uiteraard een verrassend jubileumconcert. Wordt dat dan alleen gedaan door het huidige HW Vokaal? Nee, juist niet. 
Het koor roept oud-leden op om daarin mee te komen zingen maar ook mensen, die zin hebben om weer te gaan zingen of er juist nog mee willen beginnen. In principe is men daarvoor nooit te oud en het is al vaker bewezen: koorzang is een goed middel tegen eenzaamheid en/of een tegenwicht in het drukke bestaan.
Het zet even alle gedachten aan de kant, er is een klik met allemaal gelijkgestemde mensen, het voorziet de hersenen van de juiste stofjes en geeft ondersteuning aan onder andere de ademvoorziening. Bovenal is het de ultieme manier om zonder andere hulpmiddelen optimaal van iets te kunnen genieten.

Dat alles biedt HW VOKAAL met daarnaast ook persoonlijke aandacht voor iedereen (en ook voor ieders stem). Een mooi programma dus voor (aankomende) koorleden en wilt u/wil jij dat ook ervaren, meemaken en van komen proeven? 

Kom dan gezellig op dinsdagavond 21 november om 19.30 uur naar de Willem van Oranje, Randweg 2 in Oud Beijerland om te zien en te horen dat men druk bezig is met het instuderen van de kerstliederen. DUS: beleef de komende concerten mee en kom daarna naar het koor. Wie weet sta je dan ook op het jubileumconcert in 2024 te stralen in het koor! Kaartverkoop voor 29 oktober en verdere informatie: www.hwvokaal.nl. Mail: info@hwvokaal.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant