Op 1 januari 2024 sluit Nonna haar deuren. Dit tot teleurstelling van veel mensen en zeker ook ouderen in 's-Gravendeel. (archieffoto: Arie Pieters)
Op 1 januari 2024 sluit Nonna haar deuren. Dit tot teleurstelling van veel mensen en zeker ook ouderen in 's-Gravendeel. (archieffoto: Arie Pieters)

Sluiting Restaurant Nonna zorgt voor boze en verbaasde reacties

Algemeen 4.004 keer gelezen

‘s-Gravendeel - Na zestien jaar komt er in januari een einde aan Restaurant Nonna in ‘s-Gravendeel. Restaurant Nonna, dat werd geëxploiteerd door de stichting Zorgwaard, is jarenlang een begrip geweest als restauratieve voorziening voor de inwoners van ‘s-Gravendeel en omgeving. Per 1 januari 2024 zal ‘Nonna’ echter haar deuren sluiten.

Zorgwaard gaf aan de hand van een verklaring een toelichting op de aanstaande sluiting. ‘Door een heroriëntatie op de dienstverlening heeft stichting Zorgwaard de beslissing moeten nemen om te stoppen met de exploitatie van restaurant Nonna. Met pijn in het hart hebben we vast moeten stellen dat het voor ons als zorginstelling niet langer financieel verantwoord is om het restaurant open te houden. Wij zijn ons ervan bewust dat dit besluit veel kan betekenen voor iedereen die Nonna een warm hart toedraagt. Daarom zullen wij, voor zover in ons vermogen ligt, op zoek gaan naar een nieuwe exploitant. Onze waardering en dank gaat uit naar de bezoekers van ons restaurant en onze zeer betrokken medewerkers. De medewerkers krijgen de mogelijkheid om hun werkzaamheden voort te zetten binnen de andere restauratieve voorzieningen op de grote locaties van Zorgwaard”, aldus bestuurder Nico de Pijper. 

Tot en met 23 december 2023 blijven de medewerkers van restaurant Nonna hun gasten overdag verwelkomen om nog te kunnen genieten van de lunchgerechten en om samen nog enkele bijzondere momenten te creëren. Voor verdere informatie en reservering kan men contact opnemen met restaurant Nonna via www.restaurantnonna.nl of 078-6731660

Boze en verbaasde reacties

Veel vaste gasten en ook senioren voelen zich behoorlijk overvallen door het nieuws dat ‘Nonna’ gaat sluiten. Daarnaast was en is het restaurant overigens ook in trek als ruimte voor de plaatselijke feesten en partijen. Bijna zestien jaar geleden, toen ‘Nonna’ van start ging was het restaurant overigens vooral bedoeld als een seniorenrestaurant. En ook nu nog maken meerdere ouderen er dankbaar gebruik van. Er is dan ook weinig begrip voor de sluiting. Zowel op de sociale media, als bij enkele vaste gasten. 

‘Men beseft niet hoe groot de sociale functie van ‘Nonna’ is. Zeker voor de ouderen die hier in de aangrenzende seniorenwoningen wonen. En dat men nu gaat zoeken naar mogelijk nieuwe uitbaters is mosterd na de maaltijd. Daar had men eerder aan moeten denken’, aldus een vaste bezoeker. ‘Het terras zat afgelopen zomer vaak weer net zo vol als voor ‘corona’ en ook heel wat vaste gasten kwamen weer, maar blijkbaar had men geen zin om het wat meer tijd te geven’, aldus een ander. 

Op facebook lieten afgelopen week al vele tientalen mensen blijken dat de sluiting als ‘weer een verdere verarming van het dorp wordt gezien’. Twee jaar geleden sloot door ‘corona’ partycentrum Concordia al haar deuren.

(tekst: Arie Pieters)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant