Klein en groot hielp weer mee om de Kerstpostactie tot een succes te maken. (foto: pr HW Runners)
Klein en groot hielp weer mee om de Kerstpostactie tot een succes te maken. (foto: pr HW Runners)

Kerstpostactie 2023 Hoeksche Waardrunners brengt 38.650 euro op!

Algemeen 968 keer gelezen

Hoeksche Waard - Ook dit jaar hebben ongeveer 235 vrijwilligers van de Hoeksche Waardrunners in samenwerking met Dreamteam Strien weer vele tienduizenden brieven en kerstkaarten bezorgd. Met als bijzonderheid dat er dit jaar ook bijbehorende kerstkaarten te bestellen waren die ontworpen zijn door Jolein Smit.

Vanaf begin december hebben veel mensen de circa 50 inlevertonnen gevuld, tot en met dinsdag 19 december, met post die een bestemming had in de Hoeksche Waard. Daarna zijn sorteerders en bezorgers aan de slag gegaan om te zorgen dat deze post voor de kerstdagen bij een ieder in de bus zou zitten.
Het enthousiasme waarmee de vrijwilligers aan de slag zijn gegaan wordt gevoed om een bijdrage te leveren aan palliatieve zorg voor kanker patiënten. Dat geldt ook voor degenen die voor het geld hebben gezorgd; zo gaven veel mensen meer dan de minimale bijdrage van 50 cent per brief; waarvoor het team zeer erkentelijk is.
Dit geld bedroeg in totaal dit keer maar liefst € 38.650 !

Om een idee te geven wat daarmee gedaan kan worden: Zorgen voor hulpmiddelen bij haarverlies door bestraling, ondersteunen hospices, op maat gemaakte BH’s, ontspanning voor mensen die kanker hebben/gehad en gezinsondersteuning bij kanker.

Zelf gaat het team Hoeksche Waardrunners gewoon door en wordt weer de ruim 500 kilometer afleggen in het Pinksterweekend met start in Frankrijk en dan op tweede Pinksterdag door de Hoeksche Waard.

‘Wij danken een ieder voor de inzet en steun om dit allemaal mogelijk te malen en hopen ook volgend jaar hier weer een vervolg aan te geven. Hopelijk weten ook dan veel mensen een echte tastbare kerstboodschap weer te waarderen boven of naast moderne maar vaak vluchtige versies van de kerst- en nieuwjaar boodschap. 
Namens de Hoeksche Waardrunners dank aan allen en de beste wensen voor een heel mooi 2024’, zegt scheidend voorzitter Jan Vermeulen namens het hele team.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant