De groepsfoto met leden tijdens het 13e lustrumfeest. (foto: pr)
De groepsfoto met leden tijdens het 13e lustrumfeest. (foto: pr)

Rotary Club Hoeksche Waard bestaat 65 jaar

Algemeen 2.547 keer gelezen

Hoeksche Waard - Rotary Club Hoeksche Waard werd op 6 maart 1959 in Oud-Beijerland opgericht. Het Zuid-Hollandse eiland was nog volop bezig met de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp van 1953. 

De oprichting van de eerste serviceclub in de Hoeksche Waard door enkele maatschappelijk vooraanstaande heren weerspiegelde het optimisme waarmee hard aan een nieuwe toekomst werd gewerkt. De club floreerde; dienstverlening aan de gemeenschap, fellowship, internationale contacten en uitwisseling stonden hoog op de agenda en dat is nog steeds het geval. 

Op 8 maart 2024 werd het 65-jarig bestaan van RC Hoeksche Waard feestelijk gevierd. Eén groot verschil met 1959 is dat er sinds 2002 dames lid kunnen worden, wat de club meer divers en eigentijds heeft gemaakt. 

De club verwelkomt nog steeds nieuwe leden. De voorkeur gaat uit naar nieuwe leden tot 50 jaar, en om de club goed in evenwicht te krijgen zijn niet alleen heren maar ook dames welkom. Dit in tegenstelling tot wat veel mensen van oudsher verwachten van een Rotaryclub. Rotary Club Hoeksche Waard is een dynamische, moderne, warme en actieve club.

Wilt u eens kennismaken met de club en ook actief bezig zijn voor diverse goede doelen? Op vrijdag 22 maart is er een ‘open’ lunch. U kunt zich aanmelden voor een kennismakingslunch. Meld u zich aan via het emailadres van de secretaris: secretarisRCHW@overkoo.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant