Afbeelding

Volleyballers Apollo verslaan nummer 1 Volley Zuid

Algemeen 503 keer gelezen

Numansdorp - Op zaterdag 23 maart speelden de Heren van Apollo uit tegen de heren van Volley Zuid. Apollo trad aan met Noah de Jong, Micha de Jong, Melle Teijema, Kay Bouman, Mark Hollaar, Aren de Kanter, Alec Akster, Matt Warren, Jim van der Voorden en Koen de Regt.
Voor dat de wedstrijd begon was het doel helder: winnen van de nummer 1. De sfeer en het momentum was de laatste wedstrijden goed. In de laatste drie wedstrijd wist Apollo (die op de zesde plek staat) al van de nummer twee en 4 te winnen.
Apollo begint direct scherp. De combinaties in de aanval zijn van een hoog niveau. Ook verdedigend wint Apollo het van Volley Zuid. Het lukt de thuisploeg niet om aan te haken. Deze set eindigt in 20-25.
De tweede set begon redelijk vergelijkbaar. Echter kwamen de Numansdorpers vast te zitten bij een servicereeks van de opponent. Hierdoor werd een grote achterstand gecreeerd. Het gogme ontbrak en er werd niet meer gescoord. 25-15.
Toch was de sfeer in het team nog wel goed. Apollo wist precies wat het moest doen, de servicedruk hoog houden. Zo kunnen ze winnen. Dat is dan ook precies wat de heren van Apollo deden. Met heel degelijk spel wisten ze de tegenstander vast te spelen. Ook al stond het gelijk, de sfeer in de sporthal deed denken dat Apollo de winst al in de tas had. Volley Zuid kwam niet meer toe aan het goedmaken van de achterstand. Het was tot 20-20 spannend. Daarna pakte Apollo het voortouw en won met 22-25.

De vierde set is aangebroken. Alec de Akster zat ook in deze set weer ruim boven zijn tegenstander en sloeg de tegenstander helemaal kapot. Er is deze set geen moment geweest dat Apollo het zou kunnen weggeven. De set werd afgerond met een goede servicereeks. Eindstand 21-25.

De heren van Apollo hebben een onwijze groei doorgemaakt dit seizoen. In de eerste seizoenshelft wist Apollo steeds de overwinning niet over de streep te trekken. Nu, aan het einde van het seizoen, doen ze dat wel. Zo zijn de promotie/degeradatie wedstrijden voor de derde divisie nog in zicht.
De laatste wedstrijd van het seizoen zal op zaterdag 6 april om 17:00 uur zijn in Sporthal Cromstrijen.