Afbeelding

HEINENOORD RUIM LANGS D.B.G.C.

Algemeen 302 keer gelezen

HEINENOORD - Na het toch wel teleurstellende gelijkspel en puntverlies tegen Yerseke, wilde de formatie van coach Ralph Kalkman zich zaterdag 23 maart revancheren tegen DBGC. Enkele wijzigingen in het elftal t.o.v. vorige week, zouden hier voor moeten zorgen.
De Noord kwam dan ook fel uit de startblokken en na 3 minuten was het al raak.
Een slim steekpassje van Marlon Slabbekoorn werd al in de 3e minuut fraai afgerond door Donny Navajas Sanchez en was de verbouwereerde doelman, Roy Nieuwland van de gasten al snel verslagen. 1 – 0.
Vanaf dat moment week de nummer 2 van DBGC, Wouter Tromp geen meter meer van onze nummer 10 Marlon Slabbekoorn en als hij er langs was stonden 2 anderen hem op te wachten.
De thuisploeg ging door met aanvallen en bij de volgende poging was het Dejan de Feiter, die de bal voor het doel slingerde, waarbij de uithaal van Ramy Salem over ging.
Het antwoord van de bezoekers kwam van Tim Mackloet die er op links van door ging en zijn schot met een fraaie redding van Angelo Spanjaart onschadelijk werd gemaakt.
Nu was het de beurt aan Sanzio Dieterich, die na zijn tegenstander te hebben gepasseerd een voorzet losliet en door Marlon Slabbekoorn rakelings langs de paal werd verwerkt.
Ook deze keer reageerde de mannen van trainer Jordi Smit meteen en nu was het Jeroen Sep, die zijn schot mede door de lastige wind richting kruising zag verdwijnen, maar ook dit keer was de bal een prooi voor de Heinenoordse sluitpost.
In de 19e minuut volgde een aanval over diverse schijven, waarbij de bal uiteindelijk bij Jesper Kusters belandde, die meteen uithaalde en de 2-0 op het scorebord bracht.
Na een half uur spelen een mooie aanval, die via Marlon Slabbekoorn, Donny Navajas Sanchez en Sanzio Dieterich , hij een voorzet op maat afleverde, die door Jesper Kusters rakelings over de lat werd gekopt.
Een misverstandje in de verdediging van de thuisploeg, waarbij ook Angelo Spanjaart zijn doel had verlaten was voor de gasten de grote kans op de aansluitingstreffer, echterJeroen Sep lukte het toch om naast het lege doel te schieten.
Op slag van rust lukte het Marlon Slabbekoorn toch weer aan zijn tegenstander te ontsnappen en door te gaan tot de doellijn om vervolgens de bal op een presenteerblad te geven aan Jesper Kusters, die de ruststand op 3 – 0 bepaalde.

Het tweede bedrijf begon met dezelfde spelers en moest al snel een schot van Sanzio Dieterich van de doellijn worden gehaald en het daarop volgende schot een prooi was voor de Goereese doelman.
Het vervolg van de wedstrijd leek wel , dat de thuisploeg tevreden was met de stand want kwamen er kansen voor de blauw – witten, met als gevolg twee fraaie reddingen van Angelo Spanjaart.
Een onnodige overtreding van Donny Navajas Sanchez binnen de zestien leverde terecht een penalty op.
Bas Mackloet voltrok het vonnis en schot beheerst de 3 – 1 binnen. Met nog een klein half uur te gaan vond coach Ralph Kalkman het tijd om in te grijpen en paste de volgende wissels toe.
Donny Navajas Sanchez – Jesper Kusters en Dejan de Feiter werden gewisseld voor Andrew van TIggelen – Enrico Elderhorst en Nickelson Josepha.
Nadat Ramy Salem er op rechts van door was gegaan en na enkele tegenstanders te hebben gepasseerd zijn pegel los liet zag hij tot zijn spijt en van de supporters het leer over de lat verdwijnen.
Het antwoord kwam meteen van de ingevallen Mels de Blok, echter Andrew van Tiggelen was op tijd met zijn ingreep om dit gevaar te keren.
Voor de slotfase werden de laatste twee wissels ingebracht en kwamen Austen Zwaal en Wessel Schouwink voor Marlon Slabbekoorn en Sanzio Dioeterich.
Uit een voorzet van Wessel Schouwink nam Ramy Salem de bal meteen op zijn pantoffel , waarmeej doelman Roy Nieuwland de nodige moeite had.
Enkele minuten later waren de rollen omgedraaid en bepaalde Wessel Schouwink uit een voorzet van Ramy Salem met zijn eerste doelpunt de eindstand op 4 – 1.
De negentig minuten zaten er op en vond de uitstekend leidende scheidsrechter Silco Saaman uit Vlissingen het ook welletjes en floot voor het einde.

Al met al een dik verdiende overwinning en na het gelijke spel van M.Z.C. tegen Hellevoetsluis , is De Noord de koploper tot op EEN punt genaderd.

Zaterdag 30/3  is Heinenoord vrij van competitie en is de volgende wedstrijd zaterdag 6 april in en tegen Terneuzen.
Aanvang: 15.00 uur.