Afbeelding

Cateringklus geeft cliënten Gemiva zelfvertrouwen

Algemeen 493 keer gelezen

Oud-Beijerland - Cliënten van Gemiva verzorgden onlangs een succesvolle high tea op CSG Willem van Oranje in Oud-Beijerland. Bijna tachtig leerlingen, familieleden en vrienden genoten van de huisgemaakte lekkernijen. Een succesvol project, is de conclusie bij de evaluatie: “We hopen dat we vanuit de dagactiviteiten van Gemiva nog meer van zulke opdrachten kunnen doen.”

Alle ingrediënten van de high tea werden gemaakt in een Gemiva-activiteitencentrum voor mensen met een beperking. De Dorpsmolen in Numansdorp maakte wraps, sandwiches en kwarktaarten. Cupcakes kwamen van de cateringafdeling van het Molenschaer in Strijen. Activiteitencentrum Calypso uit Zwijndrecht leverde chocoladelollies en zorgde samen met Doelbewust in Dordecht voor blondies en appel-notenkoeken.

Grote glimlach

Tijdens de high tea zelf zorgden cliënten Guus en Melvin voor de bediening. Een nieuwe ervaring voor hen, dus best spannend. “Ze voorzagen de gasten van de heerlijke huisgemaakte high tea”, vertelt Diana Everse, één van de begeleiders die hen ondersteunden. “Vol trots liepen ze hun rondes. De gasten bleken alles heerlijk te vinden. Het zelfvertrouwen van de obers groeide hierdoor en al snel liepen ze met een grote glimlach te bedienen!”

Meedoen

Gemiva ondersteunt in Zuid-Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of ondersteuning nodig hebben. In de Hoeksche Waard heeft de organisatie naast activiteitencentra, ook woonlocaties, een logeerhuis, een kinderdagcentrum en een ambulante dienst. 
Diana: “Wij vinden het bij Gemiva belangrijk dat mensen met een beperking meedoen in de samenleving. Deze samenwerking met CSG Willem van Oranje daar een prachtig voorbeeld van.”

Ook interesse in samenwerking met Gemiva? Zoek op www.gemiva.nl een van de genoemde locaties of mail naar info@gemiva-svg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant