Goudwisselkantoor organiseert veiling munten en bankbiljetten op externe locatie bij Rotterdam The Hague Airport. (foto: pr)
Goudwisselkantoor organiseert veiling munten en bankbiljetten op externe locatie bij Rotterdam The Hague Airport. (foto: pr)

Veiling voor munten en bankbiljetten beleeft ‘vliegende start’

Algemeen 459 keer gelezen

Klaaswaal - Goudwisselkantoor veilt op woensdag 10 en donderdag 11 april meer dan 1.300 kavels munten, penningen en bankbiljetten. Het veilinghuis is voor deze gelegenheid verplaatst naar het Fletcher Hotel-Restaurant bij Rotterdam The Hague Airport, omdat het hoofdkantoor in Klaaswaal op dit moment wordt verbouwd. Verzamelaars vinden op de voorjaarsveiling een vertrouwde collectie aan bijzondere stukken. 

Twee dagen lang kunnen liefhebbers zowel op locatie als online bieden op bijzondere kavels. Op woensdag 10 april start de veiling met 614 kavels munten en penningen. Op donderdag 11 april veilt Goudwisselkantoor 703 kavels aan bankbiljetten. 
Vanwege een verbouwing op het hoofdkantoor in Klaaswaal, wijkt Goudwisselkantoor voor deze veiling uit naar het Fletcher Hotel-Restaurant bij Rotterdam The Hague Airport. Deze locatie is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid.

Op de website kan al worden geboden op de munten, penningen en bankbiljetten. Op maandag 8 en dinsdag 9 april kunnen verzamelaars tijdens de kijkdagen de kavels van dichtbij bekijken.

Een gevarieerd assortiment met bijzondere stukken

Tijdens deze veiling op een externe locatie vinden verzamelaars een vertrouwd assortiment met bijzondere munten, penningen en bankbiljetten. Op 10 april gaan onder meer een Amsterdamse Ducaton Piedfort uit 1673 en een tweeënhalve Gulden Lodewijk Napoleon uit 1808 onder de hamer. Lodewijk Napoleon, de jongere broer van Napoleon Bonaparte, regeerde van 1806 tot 1810 over Holland en is onder meer bekend van de historische uitspraak ‘Iek ben Konijn van Olland’. 
Kavel 275 is een bijzondere penning uit 1898. Deze penning werd uitgereikt aan Henri de Waele uit Gent als eerste prijs op het Concours Universitaire. Opvallend op deze veiling is het grote aantal proefdrukken van bankbiljetten. Deze gaan op 11 april onder de hamer.

Veertig jaar Goudwisselkantoor

Dit jaar is het op de kop af veertig jaar geleden dat Goudwisselkantoor werd opgericht. Wat in 1984 begon met de verkoop van munten en postzegels, is uitgegroeid tot een toonaangevend familiebedrijf voor de in- en verkoop van goud en edelmetalen, veilingen, valutatransacties en verpandingen. Door de jaren heen is het familiebedrijf in staat geweest om met nieuwe diensten steeds opnieuw waarde toe te voegen. 

Inmiddels telt Goudwisselkantoor 145 locaties in Nederland, België en Duitsland. In dit jubileumjaar organiseert zij verschillende acties om het credo ‘Specialisten van waarde’ met klanten, partners en collega’s te vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant