Ook wethouder Robin Heij hielp een handje mee. (foto's: pr RAD)
Ook wethouder Robin Heij hielp een handje mee. (foto's: pr RAD)

RAD deelde 2400 zakken compost uit op milieustraat

Algemeen 609 keer gelezen

Westmaas - Onder een zacht zonnetje, een vlaagje koude noorderwind en hier en daar een drupje regen, kijkt de RAD terug op een bijzonder mooie Compostdag. Inwoners van Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard kwamen afgelopen zaterdag in groten getale naar de milieustraten in Westmaas, Middelharnis en Goedereede voor gratis compost. 

Dit als dank voor het gehele jaar door gescheiden inzamelen van hun gft-afval. Het was ook een dag met een schaduwzijde toen na sluitingstijd het bericht kwam dat een collega van de milieustraat in Westmaas was overleden.

De saamhorigheid die op de Compostdag sinds jaar en dag onderling al groot is, kwam nog eens extra tot uiting. Gedurende de hele dag heerste een gemoedelijke sfeer op de drie milieustraten. Al vroeg voor de opening van de milieustraten om 8.00 uur stonden auto’s in een lange rij tot ver buiten de poort te wachten om de compost op te halen. Voor iedere bezoeker waren drie zakken compost weggelegd.

In Westmaas kwamen via een met dranghekken afgezette route bezoekers langs de pop-up compost afhaalplek. Medewerkers van de RAD assisteerden de mensen daar met het inladen van de zakken compost. Ook wethouder Robin Heij trok een paar werkhandschoenen aan om compost uit te delen en de Hoeksche Waarders zo persoonlijk te bedanken voor hun inzet bij het scheiden van hun gft-afval. 

Rond de klok van 12.00 uur waren alle compostzakken op de milieustraten op. Zowel in de Hoeksche Waard als op Goeree-Overflakkee zijn 2400 zakken uitgedeeld. Ook de kramen waar bezoekers informatie over het -nog beter- scheiden van hun afval konden krijgen, waren vrijwel leeg. Weggevertjes zoals een Afvalgids, bijenhotelletjes, bloemzaadpakketjes, keycords en miniatuur kliko’s vlogen de deur uit.

Veel animo voor gratis compost.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant