Meekrapwortels.
Meekrapwortels. Museum HW

Lezing over de geschiedenis van meekrap

Algemeen 620 keer gelezen

Heinenoord - In het kader van de tentoonstelling ‘Verrassend rood, over meekrap en meer’, die op 23 maart in museum Hoeksche Waard is geopend, houdt mevrouw Anita de Munnik op donderdag 11 april in het museum een lezing over dit bijzondere gewas.

Meekrap is een plant die je niet vaak meer tegen komt, maar in de 17e, 18e en deels 19e eeuw was dit een belangrijk gewas voor de Hoeksche Waard. Ook in Zeeland werd dit gewas in die periode veel geteeld. Mevrouw Anita de Munnik, voorzitter van Museumboerderij Goemanszorg in Dreischor, weet veel over meekrap. Tijdens de lezing op 11 april neemt zij je mee in de geschiedenis van deze plant. Hoe werd deze plant geteeld en wat werd er mee gedaan, hoe ging de verwerking in de meestoof en wat ging er in de handel om?

Na de lezing is het mogelijk onder leiding van een gids van Museum Hoeksche Waard de tentoonstelling ‘Verrassend rood, over meekrap’ in boerderij Oost-Leeuwenstein te bezoeken. De lezing vindt plaats op donderdag 11 april om 14.00 in ‘t Hof van Assendelft in Heinenoord. Inloop is vanaf 13.30 uur en zowel voor als na de lezing is er koffie/thee met lekkers. Kosten voor deze lezing: De middag kost € 15,00. Met museumkaart, Rotterdampas en als vriend kost deelname € 12,50. Aanmelden via:  www.museumhw.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant