Afbeelding

Kleuters cbs De Schelp krijgen les over Middeleeuwen

Algemeen 567 keer gelezen

Puttershoek - Op basisschool De Schelp zijn alle groepen aan het werk met het project ‘Geschiedenis’. Iedere groep heeft een andere tijd waarin ze zich verdiepen. Riddertijd, Oertijd, het Oude Egypte, de Grieken en Romeinen, de Gouden Eeuw en de tijd van de uitvindingen komen allemaal aan bod. 

De kleuters hebben gekozen om over de middeleeuwen te werken. Ridders, kastelen en jonkvrouwen spreken erg tot de verbeelding. 

Stichting Oud Puttershoek heeft hen geholpen om het één en ander uit te zoeken over Puttershoek in de Middeleeuwen. Piet van Oudheusden heeft zelfs een bezoek geregeld aan de kerk van de Hervormde gemeente Puttershoek.

De kleuters hebben daar gehoord over de Sint-Elisabethsvloed, over dat de toren van de kerk in 1442 is gebouwd en dus het enige gebouw in Puttershoek is dat nog uit de Middeleeuwen komt. Wat hebben ze goed geluisterd! Nu kunnen ze zelf iets over hun eigen woonplaats in de Middeleeuwen vertellen. 

Woensdag 24 april is de projectavond op CBS De Schelp. Hier zullen alle leerlingen aan hun familie laten zien wat ze geleerd en gemaakt hebben!

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant