(foto: Jack van der Starre)
(foto: Jack van der Starre)

HEINENOORD OOK TEGEN NIEUW-LEKKERLAND ONDERUIT

Algemeen 449 keer gelezen

HEINENOORD - In zijn voorbeschouwing schreef Jan de Vos, dat de Noord altijd een ploeg is, waar je rekening mee moet houden.
Dat Heinenoord voor de Lekkerlanders een lastige tegenstander is, blijkt wel uit het feit dat van de laatste acht competitiewedstrijden er maar liefst zes verloren gingen en tweemaal werd gelijk gespeeld. Dat was in het verleden.
Het heden is, dat de problemen voor coach Joop Hiele zich alleen maar opstapelen door het aantal blessures en afwezigen.
Op dinsdag 6 juli speelde Ramon Salas zijn afscheidswedstrijd tegen Excelsior en besloot in het tweede elftal te gaan spelen, dit tot grote vreugde van trainer Remi Spier.
Deze week moest Joop een beroep op hem doen en hij speelde tegen Nieuw-Lekkerland als vanouds, of hij niet weg was geweest en zal de komende tijd hopelijk nog beschikbaar blijven.
Een meevaller was, dat deze week de selectie werd uitgebreid door de komst van Donny Navajas, die een paar jaar geleden was gesopt bij Scheveningen en weer de kriebels kreeg en nu zijn debuut maakte.
Aan de andere kant een tegenvaller, Anthal v.d.Berg moest tijdens de warming-up afhaken en werd vervangen door Jelle v.d. Starre.
Vervolgens was er een arbitraal trio aangesteld, terwijl afgelopen donderdag bleek , dat de beide assistenten waren afgehaakt en ook vaste assistent Arie Kalkman niet beschikbaar was.
Goede raad is duur, dus werd de beslissing genomen Mitch Fransen de vlag te overhandigen.
Echter voor EEN helft, want ondanks dat hij wacht opgeroepen te worden voor een operatie, mag hij wel sporten en moest de tweede helft invallen voor aanvoerder Toine v.d. Berg.
Gevolg, dat voorzitter Arie v.d. Berg in het tweede bedrijf optrad als assistent scheidsrechter en na afloop de complimenten mocht ontvangen van scheidsrechter Jesse Knetsch uit Amersfoort voor zijn uitvoering.
De eerste helft begon met een fel aanvallende thuisploeg, waarbij Davy Kaptein al meteen handelend moest optreden tegen de doorgebroken William Darjij.
De grote kans Nieuw-Lekkerland op voorsprong te zetten was voor Felimo Jardim, die vrij voor doelman Marvin van Tienen de bal voor het intikken had uit een voorzet van Damien Muller, maar tot grote opluchting volkomen over de bal heen maaide.
Even later een enorme kans voor Sergio van Axeldongen wat achteraf buitenspel bleek te zijn.
Een verre trap van doelman Marvin van Tienen op Dejan de Feiter wilde hij met een slim lobje afronden waarbij hij keeper Delano Korstam hoopte te verrassen maar dit feest ging niet door.
Een pass van Jelle v.d. Starre was net iets te hard voor Dejan de Feiter om er iets van te maken, terwijl aan de andere kant een EEN-TWEETJE tussen Damien Muller en William Darjij precies op tijd werd verstoord door een uitstekende ingreep van Ramon Salas.
Nadat Marco Kruithof een schot van afstand zag over gaan kreeg de in het paars geklede ploeg van Joop Hiele na een half uur spelen een vrije trap te nemen zo”n 10 meter buiten de zestien.
Ondanks dat over dit soort situaties goede afspraken worden gemaakt ging het bij deze fout.
Na de afgeslagen poging was er niemand die rekening had gehouden met Damien Muller en hij ongehinderd op doelman Marvin van Tienen af ging en hem met een fraai schot het nakijken gaf. 1 – 0.
De volle tribune ging met luid gezang en ode aan de man die het bier had uitgevonden achter hun jongens staan en zag dat een vrije trap op de vuisten van Marvin van Tienen terecht kwam, een schot van Damien Muller ver over ging en de kopbal van dichtbij van de ingevallen Ruben de Raad in de handen van de Heinenoordse sluitpost kwam en de eerste helft er op zat.

Het tweede bedrijf begon met Mitch Fransen voor aanvoerder Toine v.d. Berg, die al niet fit aan de wedstrijd begon.
Na een kwartier slingerde coach Joop Hiele er een dubbele wissel in en werden Donny Navajas en Marco Kruithof vervangen door Joe Nyero en Ibrahim El Morabit.
Nadat Alexander op het juiste moment ingreep op een poging van Damien Muller was het even later wel raak toen Serginio van Axeldongen zijn schot in eerste instantie zag gekeerd door Marvin van Tienen maar in de rebound raak schoot en dat betekende 2 – 0 .
Ondanks van beide kanten nog een spannende slotfase was dit toch de eindstand en is het voor Heinenoord te hopen dat het aantal blessures snel zullen worden opgelost.

Zaterdag 23 oktober komt Nieuwenhoorn op bezoek. Aanvang: 14.30 uur.

OPSTELLING.

Marvin van Tienen – Jelle v.d.Starre – (Garrick Naarden ) – Martijn Terlouw – Alexander Deetman – Ramon Salas – Toine v.d. Berg ( Mitch Fransen ) – Dejan de Feiter – Djim Kammerman – Donny Navajas ( Joe Nyero ) – Marco Kruithof – ( Ibrahim El Morabit).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant