De leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Van Bommelschool worden betrokken bij het onderhoud.
De leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Van Bommelschool worden betrokken bij het onderhoud. Privé

Natuuronderwijs op de Van Bommelschool met het Hoekschewaards landschap

Algemeen 453 keer gelezen

Op donderdag 13 januari bezocht wethouder Huibert Steen de Burgemeester Van Bommelschool. De Bommelschool werkt al jaren educatief samen met het Hoeksche landschap.

Heinenoord - De leerlingen van groep 3 tot en met 8 van de Van Bommelschool worden betrokken bij het onderhoud van het groene schoolterrein en het zaaien en oogsten in de moestuin. De (noodzakelijke) werkzaamheden in de tuin vormen de kapstok voor de thema’s die worden behandeld: bijpassende filmpjes, posters en zelfbedachte spelletjes stimuleren de kinderen om zich te verwonderen over het leven in de natuur. Een mooie samenwerking waar beide partijen dan ook trots op zijn. De leerlingen vinden het leuk om in de tuin te werken, mee te denken en hun creativiteit in te zetten. Bovendien leren ze, terwijl ze aan de slag zijn, verantwoordelijkheid nemen voor natuur en milieu. 

Het is een mooie gelegenheid om vakken als aardrijkskunde en natuur aan te bieden aan de leerlingen van de school in Heinenoord. Deze keer was het thema ‘knotwilgen’. De kinderen leerden hoe je een knotwilg kunt planten én waarom knotwilgen zo belangrijk zijn. De levende wigwam en wilgentunnel werden gesnoeid en natuurlijk hielp de wethouder een handje mee met de werkzaamheden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant